Un nou tratament împotriva țânțarilor se va desfășura în perioada 12-31 iulie. Se va stropi de mai multe ori aproape trei săptămâni, atât de la sol, cât și din aer, cu soluții avizate de Ministerul Sănătății: Cymina Plus cu substanța activă Cipermetrin pentru combaterea țânțarilor adulți, Vectobac WG cu substanța activă Bacillus thrugiensis pentru combaterea larvelor și cu Dimilin 25WP cu substanța activă difluorobenzamide.
Reprezentanții primăriei susțin că tratamentele aeriene se vor aplica dimineața între orele 5-9.30 și seara între orele 17-21. Tratamentele terestre se vor face pe timpul nopții, când circulația este redusă și insectele sunt active, adică în intervalul 21-5.
Crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire, pentru că primăria și Coral Impex nu-și asumă nicio responsabilitate. Și timișorenii sunt rugați să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluții.
„Substanțele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății”, transmit reprezentanții primăriei.
Pentru ca soluțiile cu care se stropește să fie eficiente, timișorenii trebuie să ia măsuri de efectuare a curățeniei și de combatere a insectelor în gospodăriile proprii. Sunt obligați și de HCL 371/2007, iar amenzile pentru cei care nu respectă hotărârea sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.
Dacă vremea nu va permite desfășurarea operațiunii, aceasta va fi decalată, așa cum s-a întâmplat și luna trecută.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAlti bani, alta distractie, alte spagi. Sa vedem macar daca o sa aibe ceva rezultat, daca nu facem dezinsectia pe ei.
Apa de ploaie! De cate ori sa stropit parca tot mai multi au fost.
Noooo…..iar ne trezesc astia cu avionul lor !!!!!
Sa se faca de cate ori este nevoie pana dispar tantarii dar pe banii primatului.
Pana acum efect 0 (zero)… buna investitie !
Suntem in iulie. Ma asteptam la un anunt de genul “s-a terminat stropitul”, undeva prin mai sau iunie.
Cred ca stropitul asta e in cadrul programului “Timisoara Capitala Culturala 2021”, au luat-o din vreme, asa cum face primarul cu toate, mereu e cu un pas inainte.
Cu ce se stropeste, cu apă ? Întreb pt un priecin…
Va dau in judecata la Curtea Universala ca ne otraviti gradinile si pomii!!! Am in Ronatz in gradina spanac, am salata , am caise, am prune, am corcoduse, mai am visine, fasole pe par… toate le voi aduce otravite la piata volanta sambata !!! Sa le manance toxice timisorenii blokisti care urasc tzantzarrii .Si Dumnezeu sa va bata pentru metoda asta criminala cu care ne otraviti pe noi in curtile noastre! !!! De -asta nu mai avem nici randunele si vrabii in Romania, ca le omorati insectele cu care se hranesc si traiesc . Randunele ne iubesc, fac cuib de dragul nostru doar in orase sau sate, in casele noastre, la streasinile acoperisurilor noastre… Sa se inmulteasca porumbeii contagiosi gripati cu coronaviara , la care le aruncati pita pe trotuare…
-
Speli bine fructul in apa fierbinte (gen cum iti da centrala daca e data un pic mai tare) si bun ii, ti s-a dus “otrava” (sau s-a diluat intratat cat sa nu aiba efect la un om adult)
ce sa reinceapa, daca de cand e robulake primar nu s-a facut dezinsectia nici macar o SINGURA data??