Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, în timpul operațiunilor care încep luni, 21 octombrie, se vor folosi următoarele produse:
· Agrorat Pellet, având substanţa activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor;
· Permex 22 E, având substanţa activă Permetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi
· Detral Super, având substanţa activă Deltrametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi
· Vectobag WG, având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;
„Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodenticide), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.
Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, ei fac apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort, în caz contrar amenzile fiind cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000 și 2500 de lei pentru firme.
Trimite articolul
Xla final de octombrie, noi dam anti tantari adulti?
bah ce fumeaza firma asta si primarul Robu? Mai baieti…mai asteptati un pic…dati prin Decembrie sau Ianuarie….macar sa ajute si la dezapezire substantele astea cu care dati voi
Ma intreb daca este in regula sa se dea cu aceste substante in aceasta perioada cand toate statiile de masurare a calitatii aerului au valori foarte mari de PM 10.
E plin de tantari cu vremea asta calda, pana acum ce-au pazit de n-au dat ? Atat le-a luat sa pregateasca zeama? Tare sun curios ce rezultate vor avea, sau se suprapune cu venirea iernii si amortesc singuri tantarii 🙂
Astia s cu Vaca.Iesiti la Vot!Poate poate!