Relația de cuplu trece prin transformări odată cu fiecare etapă prin care trec partenerii. Venirea pe lume a copiilor aduce cu sine provocări și întâmplări necunoscute celor doi. Asociația Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) invită cuplurile, pe 15 aprilie, la conferința online „Relația de cuplu după apariția copiilor”.
Andreea Arsene, psihoterapeut de familie și cuplu și educator parental „Cercul siguranței” va fi invitată la eveniment. De cinci ani a început călătoria în lumea psihoterapiei. Din 2018, odată cu maternitatea celui de-al treilea copil, a ales să se dedice 100% rolului de psihoterapeut, clienților, cabinetului (acum virtual) și cercetărilor pe tema ființei și dezvoltării umane.
O parte din subiectele și întrebările la care se vor găsi răspunsuri sunt legate de riscurile la care este expus cuplul în noua etapă.
„Relația de cuplu este ca un organism viu, crește, se hrănește și se actualizează, se transformă odată cu etapele prin care fiecare dintre cei doi parteneri trec. Venirea pe lume a copiilor aduce cu sine provocări și întâmplări necunoscute celor doi până atunci. Cum le facem față? Cum ne regăsim pe noi doi după ce vine pe lume rodul iubirii? Cum se schimbă rolurile și responsabilitățile fiecăruia? Cum ne reapropiem unul de altul?”, transmit cei de la AMT, pe Facebook.
Evenimentul va începe la ora 19:30 și va avea loc online, pe pagina de Facebook a Academiei Mămicilor Timișoara. Conferința este organizată de Asociația „Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială” în parteneriat cu Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara.
Asociația „Academia Mămicilor din Timișoara” a fost formată în 2014, de către zece cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara, scopul fiind acela de a promova și susține educația, cercetarea și asistența socială.
Trimite articolul
XNu este chiar atat de complicat. Au fost atatea generatii care s-au descurcat si fara academia lui peste prajit. Pentru mine, spre exemplu, e destul de simplu: daca mi-o ia la tranta tot la doua zile sunt fericit. Un oralut, un normal, merge treaba. Si ii ofer toata dragostea. Poate cele doua doamne ne pot spune mai multe, dar eu cred ca asta e esential pentru ca relatia sa mearga in continuare.
Ceea ce-mi place la astfel de asociatii e ca mai tot personalul care ar trebui sa iti de-a sfaturi pentru cresterea copiilor sunt persoane fara copii.
Am ramas socat cand m-am dus cu sotia mea la un astfel ce centru, iar domnisoara consilier din ce ne spunea parea ca stie multe. Pana am pus intrebare cati ani are copilul ei, iar ea mi-a raspuns ca nu are.
Mi-a cam picat fata la raspunsul primit si cand am iesit din “cabinet”, chiar sotia mea mi-a spus ca nu mai venim aici niciodata si mai bine ne intrebam proprii parinti despre cum e sa fi parinte decat pe unii care vorbesc despre cresterea copilului doar din carti.
-
Ei da, faptul ca te-ai priceput la sport de saltea si copilul s-a nascut sanatos te face automat autoritate in “parenting”. Probabil ca domnisoara fara copii nu va sti sa zica de ce-a plans copilul tau la 3 noaptea. Dar poate va rezolva ca unii din proaspetii parinti, dezamagiti ca s-a dus naibii programul social de cand cu mormolocul, sa nu destrame o familie pentru ca pe viitor sa mai distruga si altele.
Nasterea copilului e ca moartea, pana nu se intampla nu stii ce te asteapta dupa, oricat ii asculti pe altii la fel de neinformati ca tine. Si din pacate la noi familiile functionale (in sensul civilizat, nu cel medieval) sunt in minoritate, si expuse la provocari serioase.-
Nu ma face expert in parenting. Cu celelalte comentarii de ale tale sa stii ca am fost la medic controale periodice si asa mai departe. Am avut grija si acum avem niste gemene superbe.
Eu ma refer la ce faci dupa nastere, daca esti atat de narcisist incat nu esti in stare sa-ti schimbi programul in functie de copil/copii, de ce naiba i-ai mai facut? Rolul de parinte presupune si schimbari in viata ta sociala, dar daca stii ca nu esti pregatit nu fa copii.
Aceste doamne ar trebui sa faca programe de educatie sexuala pentru cei din zonele rurale. Unde mai tot timpul tinere raman gravide inainte de 15 ani, dar na acolo se asculta mai mult de biserica si se vede educatia.
-