Pavajul de pe strada Vasile Alecsandri, deși nu este pus la fel de bine ca pe celelalte pietonale, lucru recunoscut și de primarul Nicolae Robu, a fost scos doar pe o mică porțiune, aproape de intersecția cu linia de tramvai, muncitorii fiind nevoiți să verifice o conductă înfundată a Aquatim.
Pe alte străzi se înlocuiesc doar pietrele ciobite din pavaj și se fac finisaje la intrările în clădirile istorice.
„În perioada aceasta se fac unele remedieri cerute de Comisia de recepție. Sunt mici nereguli sesizate de comisie, acestea fiind remediate de firma Romprest”, ne-au declarat oficialii Direcției de Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara.
Vorbim despre lucrările efectuate de firma Romprest, pentru că cele desfășurate de societatea contractată de primărie pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice mai are destul de mult de lucru. Tot ea se ocupă și de băncile din travertin care încă nu au fost puse peste tot în Piața Unirii.
Potrivit reprezentanților municipalității, nu este vorba de lucrări mari, ci sunt mici remedieri. De exemplu, pe strada Lucian Blaga mai sunt de făcut finisaje la intrările în imobile, iar în Piața Libertății una din bănci a avut o stinghie crăpată, așa că a trebuit înlocuită. Comisia nu poate semna recepția lucrării până când nu sunt gata absolut toate intervențiile. Oricum, firma Romprest a semnat o garanție de cinci ani pentru reabilitarea centrului istoric.
Șantierul din centrul istoric a durat doi ani. Zece străzi au fost închise circulației auto și transformate în pietonale: Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Radu Negru, Strada Fără Nume, General Praporgescu, Enrico Carusso și Eugeniu de Savoya. S-a lucrat, de asemenea, în patru piețe publice: Libertății, Țarcului, Sf. Gheorghe și Unirii.
Șantierul s-a întins, mai exact, pe 45.923 de metri pătrați, marea majoritate a banilor venind de la Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 10 milioane de euro, municipalitatea încheind, de fapt, două contracte: unul pentru reabilitarea spațiilor publice din Cetate și altul pentru punerea în valoare a vestigiilor din centrul istoric. Acesta din urmă este de peste 7 milioane de lei și încă nu a fost finalizat. De reabilitarea centrului istoric s-a ocupat firma Romprest, iar de punerea în valoare a descoperirilor arheologice societatea Corint. Ambele firme au avut alte societăți subcontractate.
Articole pe aceeași temă:
Gata cu santierul din Cetate si… nu prea. Inaugurare fastuoasa in centrul istoric din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!