Cauzele inflamaţiilor articulare sînt microbiene (în acest caz agentul infecţios este prezent în interiorul articulaţiei), metabolice (inflamaţia articulară este determinată de precipitarea microcristalelor de urât de sodiu, că în cazul gutei) şi reumatismale.
Alimentaţia persoanelor care suferă de reumatism
Cei care suferă de reumatism este bine să ştie că baza în alimentaţie trebuie să o constituie zarzavaturile, mai ales cele crude, precum şi sucurile de zarzavaturi. Se recomandă tablete de calciu, precum şi pulberea minerală, care se amestecă în mîncare. Tărîţele şi zeama de tărîţe sunt, de asemenea, foarte bune.
Varza, păpădia şi urzicile au mult calciu, la fel smochinele, seminţele de floarea-soarelui şi laptele crud. Pentru ca acesta să fie valorificat, este nevoie de vitamina D, care se găseşte în untură de peste. Potasiul este un alt element de bază în tratarea reumatismului. Cartofii, mai ales în coajă, precum şi ceapa nu ar trebui să lipsească din alimentaţia bolnavului de reumatism. Carnea, în schimb, trebuie consumată în cantităţi cât mai mici, deoarece este un suport alimentar al infecţiilor în organism.
Tratamentul reumatismului cuprinde băi de abur, băi fierbinţi, împachetări fierbinţi şi reci, exerciţii fizice şi mixturi (decocturi, infuzii, tincturi). Există şi remedii naturiste, mai exact alimente care ajută bolnavul în lupta cu reumatismul. Noi vă prezentăm mai jos şase dintre ele:
1. Cartoful
Sucul unui cartof crud este privit ca şi un remediu excelent pentru reumatism. Cel mult două linguriţe de suc, făcut prin presarea cartofilor cruzi, trebuie luate înainte de principalele meae ale zilei. Sucul de cartof ajută la eliminarea factorilor toxici şi ameliorează reumatismul. Coaja de cartof, de asemenea, este un excelent remediu împotriva reumatismului, deoarece aceasta este extrem de bogată în săruri minerale vitale. Unul din cele mai bune medicamente pentru prevenirea bolilor cauzate de excesul materiei toxice din organism este apa în care sunt fierte cojile de cartofi. Aproximativ 30g de coajă de cartof trebuie spălate din abundenţă şi fierte în jumătate de litru de apă, până când scade la jumătate. Apoi, decoctul este strecurat şi băut. Zilnic trebui consumate 3-4 pahare de decoct, preparat similar.
2. Dovleacul
Sucul de dovleac este considerat benefic în tratamentul reumatismului. Un pahar de suc, extras din legumă, trebui amestecat cu o linguriţă de miere şi consumat zilnic pentru ameilorarea acestei boli. Tratamentul trebuie continuat pentru cel puţin trei luni pentru rezultate favorabile.
3. Ţelină
Ţelina este un alt remediu naturist eficient pentru reumatism. Un extract din seminţe de ţelină este mult mai puternic decât leguma crudă, care are efect tonic asupra stomacului şi rinichilor. Între 5 şi 10 picături de extract de seminţe sunt adăugate în apa fierbinte şi luate înainte de masă.
4. Lămâia
Lămâile sunt benefice în tratamentul pentru reumatism. Pacienţii trebuie să consume sucul a 2-3 lămâi pe zi pentru că tratamentul să dea rezultate maxime.
5. Nuca
Nucile sunt folositoare în tratamentul împotriva reumatismului. Pentru a dobândi cele mai bune rezultate, nucile trebuie foarte bine masticate. Astfel, tratamentul împotriva reumatismului constă în consumarea zilnică a şase nuci, care trebuie masticate bine.
6. Reventul
Mirodeniile din revent au fost descoperite că fiind folositoare pentru tratarea reumatismului. Cantităţi egale de tulpină verde de revent şi zahăr sunt puse la macerat. Câte o linguriţă din acest preparat trebuie consumată de 3-4 ori pe zi.
Surse: topsanatate.ro, terapii-naturiste.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!