Ultimul regulament privind facilitățile la transportul public a fost aprobat de Societatea Metropolitană de Transport Public Timișoara (SMTT) – din care fac parte Primăria Timișoara și alte primăriile comunelor legate de municipiu prin transport public – anul trecut.
Acum, reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (STPT), cea care prestează serviciile de transport, reiau lista cu categoriile de persoane care pot circula gratuit cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul și vapoarele din aria de competență a SMTT.
Așadar, este vorba despre:
- Pensionarii – cetățeni români cu domiciliul sau reședința în una dintre UAT membre în ADI-SMTT,
- Cetățenii români care au împlinit vârsta de 70 de ani și nu au calitatea de pensionari,
- Preșcolarii care au domiciliul sau reședința într-una dintre unitățile administrativ teritoriale membre ale ADI-SMTT,
- Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat înmatriculați în unități de învățământ care funcționează pe raza unei UAT care asigură gratuitatea sau au domiciliul/reședința într-o UAT membră a ADI-SMTT,
- Deținătorii titlului de Cetățean de Onoare al unei UAT membră în ADI-SMTT,
- Beneficiarii legilor 448/2006 (persoanele cu handicap), 416/2001 (persoanele cu venit minim garantat), 341/2004 (revoluționarii), 44/1994 (veteranii de război), 309/2002 (persoanele care au efectuat stagiul militar);
- Personalul mai multor entități specificate în regulament.
Ar mai fi și alte cazuri în care se poate oferi gratuitate temporară. De exemplu, donatorilor de sânge, timp de o lună.
„Vom anula gratuitatea pentru pensionari? NU! În cei 4 ani de administrație am reînnoit flota de transport public pentru ca cetățenii și mai ales pensionarii care folosesc des transportul în comun să aibă o călătorie cât mai bună”, adaugă viceprimarul Ruben Lațcău.
Trimite articolul
X“Personalul mai multor entități specificate în regulament” ….care sunt acestea? Angajații unor instituții publice?
În orasu’,asta doar fraierii mai plătesc abonamente. Te miri ca sunt cele mai scumpe bilete din tara.
AU disparut gratuitatile pentru cei sprijiniti de Leagea 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri?
Nu mai sunt observati in articolul TION.
De ce nu au gratuitate angajzatii in Campul Muncii? Pensiinarii să facă miscare /pds!
Nu îi destul că angajații , plătesc taxe de 46 %din salariu brut , dar mai plătim și 16*% TVA la alimente plus biletele de la transport și abonamente, deci mă între , cum ați rezolvat paritatea asta, înțeleg copii nu produc nimic , dar omul care merge la lucru și plătește atâtea taxe tot el să susțină în state acest fenomen la noi de gratuități?? De ce nu implementați totul că afară ești pensionar plătește 50% din valoare unui bilet, ești angajat faceți că în Montpelier sau Luxemburg , gratuit pentru toți să numai discriminați tocmai pe aceea care va aduc taxe la bugetul local!! Fiți cu cap nu tute că toți proștii. Dacă vreți economie de piață cel care produce vai scutestel macar de transportul in comun dac avrei s ai lase mașină acasă!!! Ipocrizia de astăzi arată ce educație aveți toți din administrație!!!