În perioada 5 mai – 15 iunie 2009, circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 6, de la km 500+400 până la km 552+600, între Lugoj şi Timişoara, a fost închisă, din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului. Restricţia de circulaţie instituită nu s-a aplicat vehiculelor destinate transportului de persoane.
Şoferii de camioane au fost nevoiţi să circule către Lugoj prin Voiteg – Reşita – Caransebeş. Aceasta a încurcat toată circulaţia prin Timişoara, şoferii fiind nevoiţi să traverseze oraşul de la un capăt la altul. Mai mult, devierea s-a suprapus peste demararea lucrărilor de reabilitare a pasajului rutier din Calea Şagului. Acum, muncitorii tocmiţi de primărie pot să se pună pe lucru, aceasta şi dacă ne gândim că în ultima perioadă n-au prea fost văzuţi pe pod, chiar dacă circulaţia a fost restricţionată pe un sigur fir de mers.
Problemele de la Recaş au fost rezolvate
Principalul motiv pentru care circulaţia camioanelor a fost oprită pe ruta principală a fost legat de lucrările întreprinse la Recaş. „Nu am avut nicio posibilitate de deviere a criculaţiei de mare tonaj şi din acest motiv am decis orientarea pe rute alternative a maşinilor mari. Noi am finalizat săpăturile, aici şoseaua este circulabilă, se poate relua accesul camioanelor. Desigur, mai rămân în vigoare restricţiile de circulaţie şi sunt funcţionale semafoarele”, am aflat de la Ioan Maliţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Lucrările de reabilitare desfăşurate pe drumul către Lugoj sunt în grafic, susţine Maliţa.
Alternativa pentru maşinile mici rămâne ruta prin Buziaş
În ceea ce priveşte circulaţia pe Timişoara – Lugoj, desigur, lucrările nu au fost finalizate. Şoferii, pe lângă tiruri, vor avea de înfruntat şi câteva semafoare care încurcă circulaţia. Termenul de predare a lucrărilor este luna noiembrie a acestui an. Important este că pe această rută se lucrează. Varianta rămasă la dispoziţia celor care conduc maşini mici este ruta prin Buziaş, pe drumul administrat de Consiliul Judeţean Timiş. Aici nu a fost iniţiată reabilitarea generală, chiar dacă există fondurile necesare lucrărilor, pentru a oferi o alternativă de circulaţie. În momentul în care vor fi finalizate lucrările la drumul naţional, vor putea demara şi cele de reabilitare pe ruta Buziaş. Deocamdată se lucrează la podul de la Albina, care urmează să fie predat beneficiarului în perioada următoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!