În Timiș s-a derulat, timp de două săptămâni, campania „10 pentru siguranță”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, la care au participat reprezentanți ai mai multor instituții, printre care și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. Campania este destinată prevenirii și reducerii infracționalității în școli.
În cadrul acestei campanii, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au avut peste 90 de activități în școli pentru un număr mare de elevi, profesori și părinți. În ultima lună, sub doi la sută din adolescenții din Timiș declară că sunt consumatori.
„Timișul nu este un județ cu probleme majore. La nivelul județului Timiș nu avem consumatori problematici de droguri injectabile, iar o altă particularitate la nivelul județului Timiș este faptul că etnobotanicele nu sunt un drog principal de consum. 11 la sută din adolescenți declară că au consumat canabis cel puțin o dată în viață, dar trebuie să ținem cont că prevalența consumului se calculează nu doar o dată în viață, ci și în ultima lună. Iar în ultima lună vorbim de sub doi la sută din adolescenți care declară că sunt consumatori, adică declară că au consumat droguri în ultima lună”, a spus Mariana Iridon, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș.
Campania se adresează atât elevilor, cât și părinților și profesorilor. Au fost recomandări și sfaturi pe care atât elevii, cât și părinții și profesorii să le aibă în vizor.
În plus, tocmai s-a încheiat etapa de colectare a datelor pentru studiul derulat la nivel european în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenților (ESPAD 2019), iar în curând vor fi făcute publice rezultatele.
Trimite articolul
Xdezincriminati canabisul daca vreti sa faceti un pas inainte spre normalitate !