Primăria Timișoara anunță că s-a votat, în Consiliul de administrație al Colterm, eficientizarea activității companiei, „aflată într-o situație financiară dificilă în ultimii ani”. Iar prima măsură se referă la reducerea posturilor de directori de la șapte la patru, după care va urma o restructurare a companiei.
„Consiliul de Administrație a început un proces de transformare masivă a Colterm, prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile și să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”, transmite, într-un comunicat de presă, primarul Dominic Fritz.
Dispar aproape 160 de posturi
Potrivit aceleiași surse, societatea de termoficare are deja o organigramă nouă, aprobată de Consiliul de administrație fără posturile de director marketing, director comercial și director de producție. Urmează a doua etapă a reorganizării, când Colterm va reduce numărul de posturi cu 20%, „ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 160 din numărul total de posturi, în marea majoritate personal neimplicat în procesul de producție”.
„În acest moment, cheltuielile salariale ale Colterm se ridică la aproximativ 4 milioane de lei pe lună. Prin această reorganizare vom economisi circa 800.000 de lei pe lună. Acești bani sunt absolut necesari companiei și vor fi folosiți atât pentru investiții, cât și pentru stingerea datoriilor acumulate în ultimii 20 de ani”, transmite Cristian Mîțu, președintele Consiliului de administrație al Colterm.
Nu este prima dată când se anunță reducerea posturilor de directori de la Colterm. S-a încercat și în urmă cu patru luni, când fostul director al companiei, Bogdan Nanu, anunța că „taie” două posturi de directori. Era vorba de cel de distribuție și cel de producție, numai că atunci nu s-a mai supus votului în CA. După noua reorganizare, vor rămâne fără funcțiile de director Adrian Faur (marketing), Ivantie Rușeț (comercial) și Mihai Golu (producție).
Colterm are datorii de peste 400 de milioane de lei, iar până în 20 iunie trebuie să plătească către Administrația Fondului pentru Mediu sancțiunea de peste 106 milioane de lei, pentru lipsa certificatelor anti-poluare pe anul 2020. Adunarea Generală a Acționarilor Colterm se reunește joi, 17 iunie, dată la care Consiliul de administrație trebuie să prezinte un plan de restructurare.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XMai raman 4 directori ?? Pentru ce ? Unul maxim si TESA data afara 80 %
-
Foarte adevarat,ce sa faca patru directori inafara de a incasa salariile ? Si ce fac cei 800 de angajati ? Acest colterm este o bataie de joc si o gaura neagra de 31 de ani , primarii ar trebui sa fie pusi la plata 300 de milioane de lei datorie,60 de milioane de euro,s ar putea dota tot orasul cu centrale termice de bloc de scara sau de grupuri de apartamente,da dar ar insemna sa dea afara cei n directori cei n sefi sau sefuleti si cei 800 de angajati .
Oricum totul este aberant si nu trebuie sa fi mare expert ca sa iti dai seama ca aceasta companie nu va putea achita in vecii vecilor datoria si am uitat de cei 20 milioane amenda.
Ce expresii de mahala: dati afara.
II da afara pe nepilosi, pe cei de care nu au loc, praf in ochi pt prostime, colterm trebuie desfintat, noi restul cu centrale ne platim gazul nostru si mai tinem in spate cu salarii uriase pe angajatii colterm si tot din banii nostri le platim caldura la cei care nu vor sa isi puna centrale ..de ce? de ce cei care primesc caldura de la colterm nu ne platesc noua cu centrale 50% din pretul gazelor sa avem mai ieftin, inchide-ti o data coltermul !
-
total de acord!
Abia acum? Prea putin, prea tarziu. Pt ce era nevoie de marketing si comercial la firma de casa a primariei care are monopol pe incalzirea centralizata ? Un director tehnic si unul economic, si la revedere !
Daaaaaa, mare rezolvare. Economie de 160.000 euro pe luna, adica sub 2 mil de euro pe an. In ritmul asta in 50 de ani isi acopera datoriile de pana in 2021. Numa ca se strang altele!
Schimbatul sefilor, datul afara al sefiilor ai al angajatiilor – bucuria prostilor.
Datoria acumulata si amenda luata nu au nici o legatura cu numarul de angajati. In loc sa va bateti capul cum sa nu mai aveti pierderi, cum sa cresteti randamentul, cum sa deveniti performanti, va bateti capul cum sa lasati niste familii fara un salariu!!! Reforma meritocratica de dreapta!
COLTERM= OBIECT DE ACTIVITATE PRODUCTIE ENERGIE TERMICA SI ELECTRICA
RELITATEAPE LANGA PRODUCTIA DE ENERGIE TERMICA SI ELECTRICA SE OCUPA
-SORTARE DESEURI PLATFORMA CALEA SAGULUI
-SERVICIUL CURATENIE WC ORAS
-ECHIPA DE 60-90 DE OAMENI REPARATII SCOLII CONSTRUCTII SI ALTELE
-ECHIPA DE CURATENIE PRIMARIE
INTREBAREA ESTE DE CE ACESTE SEVICII FAC PARTE DI N SOCIETATE SSI NU AU NICI O LEGATURA CU PRODUCTIA DE ENERGIE TERMICA SI ELECTRICA
-
Vasile tu ai vazut cum lucreaza Colterm in scoli? la Gen 24. aproximativ 8 luni la un etaj nu a fost apa calda, iar spoiala din clasa nu am vazut-o nici macar in cotetul gainilor la bunicii mei la sat.
800000 lei economie din 160 de angajatii inseamna ca dai afara muncitorii, nici un sefut. Posturile de directori desfintate se vor numi altfel, nu cred ca vor fi dati afara cei cu salarii mari.
Era o masura care trebuia luata de mult timp, mai ales ca in oras este un deficit de forta de munca. Dar se pare ca la Colterm o ducea lumea bine, mai ales directorii. Orice reducere de cheltuieli e bine venita dar trebuie continuat pentru ca mai e loc.
Sper ca toti cei 160 sunt frecatori de prin … birouri!