Ingrediente:
1 rasol de vacă
1 morcov
o ţelină mai mică
o rădăcină de pătrunjel
o gulie
o ceapă
sare
piper boabe
1 ceaşcă de ulei
1 lingurişă boia
1 ceaşcă de smântână,
o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
Se curăţă rasolul de oasele mici care rămân când se sparge osul, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert cu multă apă. Se fierbe o oră, după care se adaugă zarzavatul de supă (morcov, pătrunjel, telină, gulie şi ceapă) curăţat şi spălat, o lingură de sare, piper boabe şi puţină coajă de lămâie. Când carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc şi se scoate carnea. Bucăţile de carne se rumenesc în ulei fierbinte şi se pun pe un platou. În uleiul în care s-a rumenit carnea se adaugă o linguriţă de boia de ardei iute, o ceaşcă mare de smântână şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Sosul se îngroaşă pe foc mic, apoi se răstoarnă peste carne şi se serveşte imediat. Din zeama de carne se pregăteşte supă cu tăieţei în care se adauga zarzavatul fiert.
Mod de servire:
Rasolul se serveste cald, cu verdeaţă tocată pe deasupra.
Alte reţete care conţin carne: Pilaf de orez cu pui, Tocăniţă de iepure, Piftie de pui
Citiți principiile noastre de moderare aici!