Ingrediente:
600 g mere,
6 felii pâine albă,
4 ouă,
200 ml smântână,
200 ml lapte,
300 g zahăr,
150 g stafide,
50 g unt,
scorţişoară,
sare
Mod de preparare:
Se bat ouăleîntr-un castron cu sare, zahărşi scorţişoară. Se toarnă deasupra laptele. Se rupe pâinea bucatele şi se pune în amestec. Se spalăşi se curaţă merele, se rad şi se amestecăîn pastă de pâine. Se înglobează stafidele şi smântâna. Se tapetează forma, se toarnăcompoziţiaşi se coace în cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
Mod de servire:
Când este coaptă, budincă se rastoarnă pe un platou şi se pudrează cu zahăr.
Alte reţete de dulciuri: Tartă cu fructe,Spumă de capsuni,Portocale umplute
Citiți principiile noastre de moderare aici!