· Ingrediente:
2 căni ulei,
1 cană apă,
1 lingură zahăr (pentru subţierea drojdiei),
1 cub drojdie (sau un plic dacă este uscată),
făină cât cuprinde, (eu nu am avut drojdie proaspata asa ca am folosit uscata.)
· Mod de preparare:
O mână de făină se amestecă cu drojdia şi cu zaharul, cana cu ulei se toarnă peste amestecul de făină, se mai toarnă şi a doua cană de ulei.
Se toarnă şi cana cu apă.
Se amestecă şi se pune făina tot câte puţină pentru a se amesteca bine, când are consistenţa potrivită se pregăteşte pentru pus la dospit.
Se acoperă şi se pune la căldură la dospit pentru 30 min.
După ce a dospit se întinde pe masă o foaie care se taie în pătrăţele şi se pune pe fiecare puţină silvoita (marmeladă de prune).
Se formează cornuleţe .
Se aranjează în tavă şi se dau la cuptor.
Când se scot din cuptor se dau calde prin zahăr pudră
Poftă bună!
Reţeta Cornulete (de post) a fost propusă de Misha. pe forum culinar.ro
Alte retete de cornulete gasiti aici:
Cornulete de post,
Cornulete cu nuca,
Cornulete fragede
Citiți principiile noastre de moderare aici!