Ingrediente reţetă:
75 ml. apă; 25 g cacao; 115 g ciocolată; 6
linguri smântână; 2 linguri
esenţă mentă; şi esenţă
vanilie, 1 3/4 masură zahăr; 250 gr unt; 4
ouă, 3 măsuri făină; 2,5
linguriţe praf copt.
Glazura: 100 gr unt; lapte;
cacao; zahăr pudră 150 grame.
complexitate: medie)
Se amestecă 75 ml. apă, 25 g cacao,
115 g ciocolată şi se pun pe foc
să se lege , apoi se lasă la
răcit.
Se adaugă 6 linguri
smântână, 2 linguri
esenţă mentă, şi
esenţă vanilie
Se amestecă 1 3/4 măsură
zahăr, şi 250 gr unt şi 4
ouă
Separat se amestecă 3 măsuri
făină cu 2,5 linguriţe praf copt
Peste amestecul de unt se adaugă
alternativ făina şi crema de
ciocolată.
Se toarnă amestecul într-o tavă
mare tapetată cu hârtie de copt.
După ce se scoate şi se
răceşte se toarnă un strat gros
de glazură.
GLAZURA: Se pun pe foc, mai mult să se
încălzească. 100 gr unt, lapte,
cacao. Se iau şi se adaugă zahăr
pudră 150 grame.
Se poate coace în tavă rotundă
va ieşi un tort foarte înalt. Se
poate tăia în două şi
umple cu o cremă de cacao sau
ciocolată.
Poftă bună!
Reţeta Prajitura cu ciocolata si menta
propusă de alessia antonia
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!