· Ingrediente:
500g carne dezosată de pui,
4 cartofi medii,
200g kaizer,
o cutie de ciuperci,
300-400g caşcaval ras,
100g feta(sau telemea),
1 ou,
condimente.
· Mod de preparare:
Se taie carnea de pui ca pentru şniţel (dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate, dar e ok şi piept de pui.
Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Se clătesc ciupercile şi se taie în 2 sau în feliuţe. Se rade caşcavalul şi se feliază kaizerul (eu am folosit un fel de prosciutto).
Ungem cu unt un vas de yena şi adăugăm întâi puiul, apoi brânza feta tăiata cubuleţe. Presărăm puţin caşcaval şi adăugăm rondelele de cartofi şi oul bătut.
În continuare punem ciupercile şi feliile de kaizer. Ultimul e caşcavalul ras, din belşug, să acopere bine kaizerul.
Se lasă la cuptor la foc mediu pentru maxim o oră; carnea de pui, se încearcă cu furculiţa.
· Mod de servire:
Se serveşte cu sau fără garnitură (eu am ales varianta fără deoarece are destule topping-uri). Am alăturat puiul surpriză, unei salate de murături asortate şi unei limonade.
Poftă buna!
Reţeta Pui surpriza a fost propusă de Guguluff pe forum culinar.ro
Alte reţete cu carne de pui găsiţi aici:
Chicken Piccata,
Pui cu sunca si ciuperci,
Pui marocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!