Ingrediente:
1 salată mare
4 felii de pâine albă
500 g piept de pui făcut la grill
50 g parmigiano regiano
1/2 căţel de usturoi (facultativ) + 1/2 lămâie
1 linguriţă de muştar
2 ouă
1 linguriţă de oţet de miere
ulei extra virgin de măsline
sare şi piper
Mod de preparare:
Încingem bine grill-ul. Dăm pieptul de pui prin sare şi piper şi îl frigem în puţin ulei de măsline pe ambele părţi.
După ce s-a răcit puţin îl tăiem bucăţele. Spălăm bine salata şi o scuturăm de apă. O rupem bucăţi potrivite şi o aşezăm pe un platou.
Tăiem coaja de la feliile de pâine şi tocăm cubuleţe. Încingem într-o tigaie 4 linguri de ulei de măsline şi prăjim pâinea timp de 2-3 minute. Adăugăm 30 g parmigiano răzuit.
Peste bucăţile de salată punem puiul si crutoanele.
Pregătim sosul: fierbem ouăle timp de 2-3 minute, cât să se închege albuşul dar gălbenuşul să rămână moale.
Adăugăm ouăle în apă rece, să le putem decoji mai bine. Gălbenuşurile le punem în vasul de la robot. Adăugăm muştarul, zeama de lămâie, 20 g parmigiano răzuit, 6 linguri ulei de măsline, sare, piper, usturoi după gust şi oţetul de miere. Mixam bine.
Sosul rezultat îl turnăm într-un castronaş mic.
Turnăm peste salata sos din belşug şi mai răzuim după plac şi parmigiano.
Mod de servire:
Poftăbună!
ReţetaSalata Caesar a fost propusă de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete de salate gasiti aici:
Salata de pui,
Salata germana,
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Cozonacei mici, mici,
Cozonac moldovenesc
Citiți principiile noastre de moderare aici!