Ingrediente
8 cartofi potriviţi,
4 morcovi,
3 castraveţi muraţi,
4 gogoşari în oţet,
150 gr mazăre,
maioneză,
sare,
piper,
Pentru ornat:150 gr măsline, 1 morcov, 1 gogoşar în oţet.
Mod de preparare
Am pus la fiert cartofii, morcovii şi mazărea, le-am pus apoi la răcit, le-am curăţat de coaja si le-am tocat cubuleţe mici.
Castraveţii muraţi şi gogoşarii i-am tăiat de asemenea. Am amestecat toate legumele într-un castron, am adăugat maioneză (vegetală), sare si piper după gust.
Am luat 3 vase rotunde în care am pus amestecul de legume cu maioneză, am acoperit fiecare amestec cu un strat subţire de maioneză şi apoi am decorat cu măsline tăiate pe jumătate, cu gălbenuşul de ou fiert, cu albuşul de ou, morcovul fiert, gogoşarul în oţet, toate acestea fiind tocate în prealabil foarte foarte foarte mărunt.
Pentru ornat (varianta 2):
– primul rând: măsline negre, tăiate pe jumătate;
– al 2-lea rând: gogoşar roşu în oţet tocat mărunt;
– al 3-lea rând: jumătăţi de măsline verzi;
– al 4-lea rând: morcov fiert tocat mărunt;
– al 5-lea rând: iar jumătăţi de măsline negre;
– centrul inimioarei mari, iar gogoşar în oţet tocat mărunt.
Mod de servire
Poftă bună!
Reţeta Salata de boeuf a fost propusă de Patricia Iordache pe forum culinar.ro
Alte reţete de salată de legume găsiţi aici:
Salata de cartofi cu avocado,
Salata picanta de fasole verde,
Salata din vinete
Citiți principiile noastre de moderare aici!