· Ingrediente:
ceapă,
morcov,
păstârnac,
rădăcina pătrunjel,
ciuperci,
orez cca 100 gr,
2 lg mălai,
2 lg griş,
roşii (eu am pus din conservă),
varză,
cimbru,
pătrunjel verde şi mărar,
sare, piper şi alte condimente.
· Mod de preparare:
Tocăm ceapa, dăm pe răzătoare mică rădăcinoasele (păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, morcovul).
Ceapa se pune la călit, după 3-4 min se adaugă şi rădăcinoasele, se mai lasă 5 min apoi se pune compoziţia la răcit.
Separat, se călesc ciupercile apoi se adaugă la compoziţia de mai sus.
După ce se răceşte tot amestecul se adaugă verdeaţa, orezul, mălaiul, grişul, condimentele şi roşiile. Se amestecă bine şi se adaugă o mână de varză tocată mărunt şi opărită în prealabil.
Se sucesc sărmăluţele, se aşează frumos într-o oală, se căpăcesc cu roşii şi se dau la fiert pentru cca 1 oră.
· Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta Sarmalute de post a fost propusă de raducristina pe forum culinar.ro
Alte reţete de post găsiţi aici:
Cartofi rantaliti,
Tocanita cu ceapa,
Iahnie de fasole ca-n Moldova
Sarmale de post
Citiți principiile noastre de moderare aici!