Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 20 min,
complexitate: redusă)
Margarina cu 100g zahăr (atenţie nu
150g.), zahărul vanilat, sarea se
amestecă şi se adaugă treptat 2
ouă
Se amestecă până nu se mai
simte cu degetul zahărul
Făina cu amidonul şi praful de copt
se amestecă şi se adaugă
uşor se omogenizează cu o
paletă; coca are consistenţă ca
o cremă
Se încălzeşte cuptorul la 180
grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)
Merele se curăţă de coajă
şi se taie în felii mai subţiri
care se aşează de jur imprejur
în formă pe care am uns-o şi
unde am pus aluatul
Se dă la cuptor pe al doilea rând
numărat de jos, timp de 35 minute;
în acest timp se amestecă
smântâna cu zahărul rămas
cele 50g şi 2 ouă plus o
linguriţă plină cu
scorţişoară
Cine nu preferă scorţişoara
merge şi fără
După prima etapă de copt cele 35
minute se toarnă compoziţia din
smântână şi se mai
dă încă odată la cuptor
pentru un timp de 25 minute
Dupa ce s-a răcit se presară cu
zahăr pudră.
Poftă bună!
Reteta propusa de Camila pe www.culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!