Mod de preparare (timp estimat: 3 h,
20 min, complexitate: medie)
Blatul:
1. Se bat 3 ouă (întregi) + 75g zahăr,
2. Se amestecă 75g făină + 25g cacao + 2
g praf de copt şi se adaugă în
compoziţie de ou.
3. Se pune totul într-o tavă de diametru de
26 cm şi se pune la cuptor 20 min la 190°,
după care se scoate se taie în două
şi se pune la rece.
4. Între timp se înmoaie gelatina în
apă rece, se topeşte ciocolata
5. 500g de mascarpone + 75g zahăr se
amestecă, se adaugă 200 g de iaurt grec +
vanilia
6. Gelatina se dizolvă în 4 linguri de
apă călduţă după care se
adaugă în compoziţie încetul cu
încetul
7. Se împarte crema în două
părţi, într-o parte se pune ciocolata
topită
8. Începe montarea se pune într-un cerc 1 –
parte din blat, 2 – cremă mascarpone
ciocolată, 3 – cealaltă jumătate de
blat, 4 – crema de mascarpone simplă, 5 – se
acoperă cu o folie şi se dă la rece
minim 3 h
9. După care fiecare decorează cum crede
şi vede Poftă bună!
Reteta propusa de titi 10
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!