Ingrediente:
Ingrediente blat:
6 ouă,
125 gr zahăr,
1/2 baton vanilie,
2 batoane ciocolată rasă,
100 gr migdale curăţate şi măcinate,
2 linguri pesmet fin
Ingrediente crema:
150 gr alune măcinate,
150 gr zahăr pisat cu vanilie,
1 pahar frişcă
Ingrediente glazură:
170 gr zahăr
250 ml apă
2 1/2 batoane ciocolată
Mod de preparare:
Prepararea blatului
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până devin ca o cremă. Adăugăm ciocolata rasă, migdalele măcinate, pesmetul şi la urmă albuşurile spumă. Punem compoziţia într-o formă de tort tapetată cu unt şi făină. Când este gata se taie în două şi se umple cu cremă de alune, migdale sau nuci.
Prepararea cremei
Pentru cremă, se freacă bine alunele cu zahărul şi se adaugă frişca. Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata.
Prepararea glazurii
Pentru glazura se fierbe zahărul cu apă până siropul se leagă foarte bine, apoi se amestecă repede cu ciocolata frecată şi încălzită în cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.
Mod de servire:
Poftă bună!
Alte reţete pe care vi le recomandăm
Citiți principiile noastre de moderare aici!