Ingrediente:
Ingrediente-aluat:
– 400gr. făină
– 150gr. margarină
– 150gr. zahăr
– 1 ou
– 1 pachet praf copt
– 3-4 linguri cacao
– 1 priză sare
Ingrediente umplutură:
– 125-150gr. margarină
– 200gr. zahăr
– 3 ouă
– 500gr. brânză de vaci proaspată (quark)
– 1 pachet praf de budincă de vanilie
– 1 pachet zahăr vaniliat
Mod de preparare:
Făina, praful de copt şi cacaoa se pun într-un vas şi se amestecă bine împreună.
Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecăpână se obţine un aluat maleabil şi elastic.
Dacă este nevoie se poate adăugapuţin lapte. Aluatul se pune în folie de nailon pentru 1/2 ore în frigider.
Cuptorul se încinge la 200 gr C.
Pentruumpluturăse amestecă margarina cu zahărul, cu ouăle puse pe rând, cu brânză (dacă brânza este de o consistenţă tare, se amesteca cu 2-3 lingurismântână.Brânza trebuie să fie cremoasă.Praful de budincă de vanilie şi zahărul vaniliat. Totul se mixează bine.
Se ia o formă de tort se unge cu margarinăşi se căptuşeşte cu 2/3 din aluat.
Marginile aluatului se ridică pe pereţii formei la o înălţime de 2-3 cm.
Se toarnă peste aluat umplutura în care se poate pune după preferinţă coaja de lămâie, portocală sau alte esenţe.
Cu restul de aluat se pot modela forme după fantazia fiecaruia şi se aşează deasupra tortului.
Totul se introduce în cuptorul încins pentru 55-60 min.
După coacere se lasă la răcit circa 2 ore, după care se poate porţionaşi servi.
Poftă bună!
Reţeta Tort Rusesc a fost propusă de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte reţete de tort găsiţi aici:
Citiți principiile noastre de moderare aici!