Ingrediente:
250 g fasole boabe,
100 ml ulei,
1 căţel de usturoi,
1 lingură zeamă de lămâie,
sare,
1/2 linguriţă boia dulce ,
mentă,
pâine prăjită ,
cremă de brânză
Mod de preparare:
Se pasează fasolea boabe fiartă şi scursă bine, iar piureul obţinut se amestecă cu ulei, care se adaugă treptat, la fel ca la maioneză. Când s-a albit şi s-a tranformat într-o pastă fină şi cremoasă se adaugă usturoiul pisat, zeama de lămâie, menta tocată mărunt şi boiaua. Se ung feliile de pâine prăjită cu crema de branză, iar deasupra se aşează crema de fasole.
Mod de servire:
Se ornează cu cozi de ceapă verde tocate mărunt şi se stropeşte cu ulei de măsline.
Această reţetă a fost publicată de Pica pe www.culinar.ro
Alte reţete recomandate:
Tartine cu crema de somon fumé
Tartine calde cu oua ochiuri si sardele
Citiți principiile noastre de moderare aici!