Ingrediente:
400 g carne de vită,
200 g carne de porc,
2 ouă
2 cepe,
2 linguri de ulei,
3 linguri de pastă de tomate,
o jumătate de pahar de vin roşu,
o cană de supă de legume,
o legătura de pătrunjel,
sare, piper, cimbru.
Mod de preparare:
Curăţăm o ceapă, o tăiem mărunt şi o călim în ulei încins. Se spală şi se curăţă carnea iar apoi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă ceapa cu carnea, se adaugă ouăle, sare, piper şi cimbru şi se omogenizează. Se pune compoziţia într-o formă pentru chec şi se aşează într-o tavă cu apă, care se introduce Ia cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ o oră. Facem un sos. Se căleşte cealaltă ceapă, curăţată şi tăiată mărunt şi se adaugă pasta de tomate dizolvată cu puţină zeamă de legume. Se adaugă restul de zeamă şi se lasă la fiert. Când sosul este aproape fiert, se toarnă vinul roşu şi se mai Iasă zece minute.
Mod de servire:
Se poate servi cu sos alb format din smântână şi pătrunjel.
Poftă bună!
Vă recomandăm:
Citiți principiile noastre de moderare aici!