Ingrediente:
150 gr caşcaval,
150 gr brânză de oaie,
1 dovlecel,
2 morcovi,
5 ouă,
150 gr iaurt,
frunze de ceapă verde,
Pentru aluat:
150 gr făină,
2 galbenuşuri,
100 gr unt,
1 linguriţă cu coajă de lămâie,
sare
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină cu sare, coajă de lămâie, gălbenuşuri şi unt tăiat cubuleţe. Acoperim aluatul cu folie si îl lăsăm la rece timp de o oră. Între timp pregătim umplutura. Curăţăm morcovii şi spălăm dovlecelul. Tăiem legumele cubuleţe şi le opărim separat în apă cu un praf de sare. Scoate-le într-o sită şi lasă-le să se scurgă bine. Întinde aluatul şi aşează-l într-o formă unsă cu unt. Pune un rând de morcovi, apoi caşcaval şi brânza de oaie şi cubuleţe de dovlecel. Bate ouăle cu iaurtul şi un praf de sare. Toarnă totul peste legume şi brânză şi lasă la cuptor cam 30 de minute. Aşează tarta pe pat de ceapă verde.
Mod de servire:
Se poate servi cu roşii cherry.
Poftă bună!
Vă recomandăm:
Citiți principiile noastre de moderare aici!