Potrivit reprezentanților Retim, se colectează deșeuri voluminoase din Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Sag.
Timișenii trebuie să ducă lucrurile de care nu mai au nevoie în containerele special puse la dispoziția lor la punctele de colectare menționate în tabelele atașate deșeurilor voluminoase.
„Deșeurile voluminoase sunt mobilier, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile din echipamente electrice și electronice, precum:calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, geamuri, tocuri de geamuri și sticlă de geam, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, carpete, preșuri, etc.”, anunță reprezentanții companiei.
Atenție! Nu se colectează în cadrul acestei campanii: deșeuri municipale, biodegradabile; vegetale; periculoase; industriale (inclusiv cele rezultate din producție), construcții și demolări; echipamente electrice și electronice; ambalaje. Nu se colectează nici deșeuri electrice și electrocasnice, cum ar fi televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere.
Deșeurile voluminoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.
(986487)
Citiți principiile noastre de moderare aici!