Serviciul va fi disponibil în perioada 1 martie – 30 noiembrie, colectarea deșeurilor vegetale fiind realizată o dată la două săptămâni.
Preț Abonamentul Verde
Pentru un tarif lunar de 92,06 lei (TVA inclus), utilizatorii casnici din Zona 1 Timișoara vor beneficia de:
- Colectarea deșeurilor vegetale, inclusiv frunze, crengi, iarbă și alte resturi similare. Aceste deșeuri se vor prelua o dată la două săptămâni, în perioada în care abonamentul este activ;
- Pubela verde de 240 de litri pentru depozitarea deșeurilor vegetale, pusă la dispoziție pe toată durata abonamentului;
- Transportul și compostarea deșeurilor la Depozitul de Deșeuri Nepericuloase Ghizela.
Plata se face lunar doar pentru perioada în care abonamentul este activ, respectiv 1 martie – 30 noiembrie.
Localitățile în care este disponibil Abonamentul Verde
Abonamentul Verde este disponibil în localitățile din Zona 1 Timișoara: Timișoara, Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Cărpiniș, Cenei, Checea, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Fibiș, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giulvăz, Giroc, Iecea Mare, Mașloc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Otelec, Parța, Peciu Nou, Pișchia, Remetea Mare, Săcălaz, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Satchinez, Șag, Șandra, Uivar și Variaș.
Tipuri de deșeuri colectate
Prin acest serviciu, RETIM colectează următoarele deșeuri vegetale:
- Frunze, iarbă, flori uscate;
- Crengi, nuiele mărunțite și ramuri de copaci, astfel încât să poată fi stocate în pubela de 240 l (tăiate la dimensiuni de maximum 1 metru și cu o grosime sub 12 cm);
- Rumeguș, fân, paie;
- Resturi vegetale din grădină și bucăți mici de lemn (netrat chimic).
Atenție: Deșeurile vegetale trebuie depozitate direct în pubela verde, fără a fi ambalate în saci de plastic sau din alte materiale. Nu se ridică deșeurile vegetale de lângă pubele.
Alternative gratuite
Timișorenii care nu optează pentru abonament pot utiliza centrele de colectare gratuită din Timișoara, unde deșeurile vegetale pot fi predate fără costuri suplimentare. Informații despre locațiile centrelor sunt disponibile pe site-ul RETIM. O alternativă ecologică rămâne și compostarea individual. Deșeurile verzi pot fi transformate într-un compost natural, direct în gospodărie.
Cum te poți abona?
Pentru a beneficia de acest serviciu, cei interesați sunt invitați să trimită o solicitare la adresa contractare@retim.ro sau să viziteze casieria RETIM de pe Str. Gh. Lazăr nr. 24, Timișoara.
RETIM și ADID Timiș continuă să sprijine utilizatorii din județul Timiș prin oferirea de soluții moderne și eficiente pentru gestionarea deșeurilor. Abonamentul Verde reprezintă un pas important în reducerea abandonului deșeurilor vegetale pe domeniul public și în protejarea mediului înconjurător.
Pentru mai multe informații, accesați www.retim.ro sau contactați serviciul de relații cu clienții la +40 374 885 692.
()
Citiți principiile noastre de moderare aici!