Timișorenii au surprins mașinile Poliției Locale și și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele de socializare. Ei spun că este vorba despre terenurile unde se antrenau și copiii de la Electrica, de la baza sportivă a STPT aflată chiar lângă sediul central al Poliției Locale.
Tatiana Neamțu a fost cea care a surprins mașinile Poliției Locale aliniate frumos pe terenul de minifotbal.
„Să vă povestesc eu ce este Electrica Timișoara, mulți nu aveți de unde să știți.
Clubul a fost fondat în 1929 evoluând de-a lungul timpului sub diferite denumiri (Chinezul, Progresul…) ca echipă de seniori. Electrica are azi echipă de seniori în Liga a 5-a.
2. Este unul din cele mai vechi centre de fotbal pentru copii şi juniori din oraş cu antrenori atât de pasionați încât de multe ori au neglijat poate propriile familii ptr turnee, cantonamente, antrenamente. Pentru copiii care vin la fotbal.
3. Baza sportivă este uriașă și foarte bine dotată: mai multe vestiare, 2 terenuri cu iarbă dintre care unul în stare foarte bună, tribună acoperită, 2 terenuri sintetice, 2 bazine de înot nou refăcute, toalete, sală de mese, sală de forță şi spații verzi. [Ca o paranteză pot înțelege furia lui robu pe un asemenea loc când echipa finanțată de el – ratată, ca orice proiect al lui – avea drept vestiare nişte containere şi duşuri la bidon].
4. La Electrica se învăța şi încă se mai poate învăța fotbal. Dincolo de rezultatele excepționale obținute de nenumărate ori, la nenumărate turnee [o generație 2001 a câştigat cândva Cupa Hagi Danone pe țară şi a jucat mai departe pe Wembley], există la Electrica o pasiune aparte, un vibe care încă mai dă speranță că fotbalul poate fi şi frumos, nu doar mizeria pe care o ştim bine (şi e multă mizerie în fotbal…)”, a povestit Tatiana Neamțu.
Timișoreanca revoltată spune că cineva a dat aprobare Poliției Locale pentru a-și pune mașinile acolo, iar cineva trebuie tras la răspundere.
„Acum s-a întâmplat aşa: primarul unui oraş european – viitoare capitală culturală 2021 – mica Vienă de altădată, oraş FĂRĂ măcar o singură sală polivalentă demnă de sec. XXI (deşi a promis-o în 2 campanii electorale), după ce rateul lui fotbalistic a pierdut dreptul de a mai juca pe Dan Păltinişanu şi a jucat meciurile pe Electrica, din nu ştiu ce tulburări de personalitate grave şi profitând de faptul că are la conducerea regiei autonome care deține şi clubul Electrica o slugă tristă, a transformat unul din terenurile sintetice pe care se antrenau copiii – deosebit de bine îngrijite – în PARCARE pentru maşinile Poliției Locale. Posibil ca asta să fie una din cele mai grave forme de abuz amestecat cu rea-voință. Dovadă că la conducerea Timişoarei se află un om bolnav care distruge în masă tot ce funcționează cât de cât bine. Un astfel de om am mai avut noi la conducerea țării, om care, în planurile lui megalomanice şi aberante, a distrus de la nenumărate piese arhitecturale de valoare până la vieți omeneşti şi chiar o țară pentru mai multe generații consecutiv. Acel om a fost Nicolae Ceauşescu”, mai spune femeia.
Poliția Locală vrea să construiască o clădire pe teren și să-și facă parcare cu bani europeni
Așa cum este normal, cineva este de vină. Totul s-a întâmplat cu permisiunea Consiliului Local Timișoara, care, în luna martie, a adoptat un proiect de hotărâre „privind dezlipirea şi alipirea parcelei în suprafață de 7.073 m.p., înscrisă în C.F. nr.444783-Timişoara str. Renașterii nr.28 și darea în administrare către Direcția Poliției Locale, a imobilului-teren în suprafață de 1281 m.p., rezultat în urma alipirii nr. cadastral 444784 cu nr. cadastral 446529”.
Mai exact, aleșii locali au dat voie Poliției Locale să folosească un teren de 1.281 de metri pătrați, adică exact terenul sintetic de minifotbal care arată ca nou și pe care s-ar putea antrena copiii din oraș. Aceasta după ce li s-a spus că PLT vrea să extindă clădirea existentă în care își are sediul, dorind să acceseze fonduri europene, iar „curtea aferentă nu corespunde funcționării normale a activității zilnice și nevoilor operative ale direcției”. În traducere liberă, Poliția Locală nu are locuri de parcare!
Hotărârea a fost votată fără discuții atât de consilierii locali PNL, cât și de cei ai PSD. Nu au votat deloc Lucian Taropa (PSD), Constantin Sandu (PNL), Raluca Popescu (PMP), Sorin Ionescu (PSD) și Marius Dugulescu (PMP), fiind foarte posibil ca aceștia să fie absenți de la ședința de consiliu în cauză.
Pe de altă parte, reprezentanții primăriei spun că cei din conducerea STPT și-au dat acordul pentru ca terenul de minifotbal să ajungă la Poliția Locală, iar Poliția Locală ar vrea, de fapt, să construiască acolo, cu bani europeni, un centru de monitorizare video, pentru că nu au suficiente spații. Oficialii primăriei mai spun că STPT nu a avut autorizație de construire pentru terenul de 1.281 de metri.
Hotărârea ar putea fi însă retrasă, pentru că în fața aleșilor locali va ajunge o plângere prealabilă întocmită de o asociație care este dispusă să meargă în instanță pentru ca autoritățile să nu-și bată joc de terenul de minifotbal.
UPDATE. Fiul meu se antrena frecvent pe acel teren
Un alt timișorean ne-a scris că părinții copiilor din clubul Electrica sunt foarte revoltați pe decizia primăriei, a consilierilor locali și a STPT și că au făcut sesizări la primărie, dar până acum nu au fost băgați în seamă.
„Este un abuz al Primăriei Timișoara și al Poliției Locale, prin care au ocupat un teren sintetic de fotbal al clubului sportiv Electrica ce ține de RATT doar să parcheze pe el. Folosesc un teren pe care copiii ca și fiul meu se antrenează frecvent. Poliția a obținut acest teren prin HCL, părinții copiilor din club sunt revoltați de acest aspect. S-au făcut și plângeri la primărie, deocamdată fără răspuns”, ne-a scris Iosif Mudra.
UPDATE 2. Poliția Locală spune că pe terenul de fotbal își parchează mașinile „inteligente” și că revolta timișorenilor nu este justificată
Reacție incredibilă a Poliției Locale. Oficialii instituției spun că acolo își parchează mașinile dotate cu mijloace de comunicare și camere de filmat în regim STS și că revolta oamenilor nu este justificată, deoarece… mai sunt și alte terenuri în baza sportivă.
„Ca urmare a necesităților operative de funcționare a Poliției Locale, a necesității asigurării unui spațiu pentru autovehiculele instituției care sunt dotate cu mijloace de comunicare și camere de filmat, în regim STS, precum și datorită necesității creării unor locuri de parcare pentru cetățenii care vin în vederea soluționării unor probleme la sediul Poliției Locale, dar nu în ultimul rând pentru construirea unui dispecerat de monitorizare pentru sutele de camere video ce vor fi achiziționate și construirea unei săli de instructaj a polițiștilor locali ce asigură strada, s-a obținut prin hotărâre de consiliu local terenul din vecinătatea Poliției Locale, acesta fiind proprietatea municipiului Timișoara. Menționăm că această necesitate a fost impusă și de imposibilitatea accesării unor fonduri europene, din cauza lipsei spațiului aferent, conform standardelor, în contextul în care se dorește achiziționarea a sute de camere video pentru monitorizarea video a orașului. Revolta unor cetățeni nu este justificată deoarece în locația respectivă mai există și alte terenuri asemănătoare pentru desfășurarea unor activități sportive”, au explicat reprezentanții Poliției Locale pentru tion.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!