„Am înregistrat cu stupoare delaraţia-chemare a Societăţii Timişoara, care cere oamenilor să se dezică de istoria lor reală şi să se înregimenteze unei stări de fapt instaurate de interese politice meschine, unei adevărate opresiuni conduse de un personaj sinistru, care îşi arogă titlul neconstituţional de Şef al Statului. Mai întâi, afirmaţia că Societatea Timişoara ar fi “simbolul istoric al luptei pentru democraţie, începută odată cu Proclamaţia din 1990”. Domnilor , lupta pentru democraţie am început-o noi, cei care în decembrie 1989 am riscat glonţul pentru idealurile unui întreg popor asuprit de un regim totalitar”, se arată în scrisoarea semnată de Adrian Sanda.
Revoluţionarul din Timişoara se întreabă cum pot vorbi membrii Societăţii Timişoara despre puci, din moment ce România a fost „condusă discreţionar” în ultimii ani de preşedintele Traian Băsescu.
„Contestaţi acţiunile politice legitime din 3 iulie, anul curent. Cum vă permiteţi să vorbiţi de “puci”, după atâţia ani în care România a fost condusă discreţionar de un preşedinte ales dubios, bazat pe un partid şi un guvern evident potrivnice intereselor românilor”, se mai arată în scrisoarea revoluţionarului.
Adrian Sanda îl cataloghează pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, susţinut deschis de Societatea Timişoara, drept un „personaj dubios”.
„Propuneţi, nici mai mult, nici mai puţin, ca timişorenii să se alinieze unui comandament politic străin, opera unui personaj cel puţin dubios. Ce avem noi cu Mihai-Răzvan Ungureanu, tânăr debordând de ambiţii personale, propulsat pe prima scenă a ţării de o manieră care nu are nimic de a face cu idealurile noastre din Decembrie 1989”, mai afirmă Sanda.
La finalul scrisorii, revoluţionarul îi avertizează pe membrii Societăţii Timişoara să nu îi provoace pe revoluţionari să iasă din nou în stradă.
„Consideraţi astăzi că democraţia din România e în pericol. Unde aţi fost în ultimii ani, când democraţia a fost făcută praf de un regim autoritar, sub conducerea unui regim marionetă al unui unic păpuşar hăhăind din spatele unor resorturi de putere fără nici o legătură cu democraţia şi bunul simţ? (…) Căiţi-vă, şi aveţi minima pudoare de a tăcea, după anii în care aţi adus ţara la limita supravieţuirii fizice şi morale. Nu ne provocaţi să ieşim din nou în stradă, ca în 1989 ! Nu ignoraţi, aruncând în derizoriu, istoria noastră recentă. Dacă ne provocaţi, s-ar putea să nu mai fim încă o dată atât de clemenţi faţă de cei vinovaţi”, încheie Sanda.
Citiți principiile noastre de moderare aici!