În ziua de debut a bacalaureatului, până la ora 16.00, 2445 de elevi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Rezultatele parțiale sunt încurajatoare pentru candidații timișeni, din moment ce 60% dintre aceștia au obținut calificativul experimentat. 26% se situează la un nivel avansat, iar 14%, la un nivel mediu.
Bacalaureatul nu se desfășoară doar în sălile de clasă ale unităților școlare din județ, ci și la domiciliul elevilor și în unități medicale.
“Avem cazuri speciale la domiciliu și în spital. Sunt doi elevi de la Colegiul Tehnologic Casa Verde care au suferit un accident de circulație și care sunt imobilizați la pat la Spitalul Județean. Mai sunt două cazuri de școlarizare la domiciliu, elevi care suferă de boli care nu le permit deplasarea, a declarat Cornel Petroman, inspector școlar general .
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română continuă și astăzi. Anul trecut după prima sesiune a bacalaureatuliui, coeficientul de promovare a fost de 43,70%.
Anul trecut 43,70% a fost coeficientul de promovare după contestații, în prima sesiune. În toamnă a fost peste 42%. Nu e foarte departe de performanțele țărilor occidentale. Nici Germania nu are cu mult mai mult, nici Spania. Deci nu e cazul să dramatizăm. E cazul să ne perfecționăm sistemele și să fim corecți. Trebuia să vină momentul adevărului. Promovarea de tip întrecere socialistă, de peste 90%, nu exprima realitatea. Faptul că au existat numeroase fraudări ale examenului, copieri, nu ne-am dat suficient interesul să le descoperim. Frauda principală se produce în clasă, nu la corectarea lucrării, a mai spus Cornel Petroman, inspector școlar general în Timiș.
Prima zi a examenului de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente. Niciun elev nu a fost prins copiind sau încălcând metodologia de examen. Elevilor le este interzis să intre în sălile de evaluare cu telefoane mobile, manuale, fițuici sau alte materiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!