În ceea ce privește simularea la Evaluarea Națională, Inspectoratul Școlar Județean Timiș precizează că promovabilitatea este 51%. La limba și literatura română a fost promovabilitate de peste 70%, iar la matematică de puțin peste 30%, fiind prezenți 5.204 elevi. Trei elevi au obținut note de 10 la Limba română, iar 15 note de 10 la Matematică. Nu au existat medii de 10, iar cele mai multe note au fost cuprinse între 4 și 5, de către aproape 1.200 elevi.
În acest context, conducerea IȘJ Timiș a venit și cu un set de măsuri:
- discutarea subiectului testelelor la nivelul clasei
- rezolvarea subiectelor de la simularea evaluării naționale
- analizarea rezultatelor la simularea evaluării naționale la nivelul unităților de învățământ
- organizarea ședințelor cu părințiii, la care vor participa cadrele didactice care predau la clasă și câte un reprezentant al conducerii
- efectuarea de ore de pregătire la disciplinele de examen în afara orelor prevăzute obligatoriu prin programa școlară;
- administrarea la clasă a testelor de exersare generate de ME
- stabilirea unor planuri remediale la nivelul instituției și al catedrelor de limba română și matematică în vederea îmbunătățirii rezultatelor și pregătirii pentru examenul național.
- stimularea motivaţiei pentru învăţătură şi pentru formarea carierei prin prezentarea și argumentarea importanței învățăturii/culturii, a performanței, în realizarea aspirațiilor personale și sociale;
- legătură mai strânsă cu familiile elevilor cu rezultate mai slabe.
La simularea de Bacalaureat au participat, din 4.721 elevi înscriși, undeva la 3.500 de elevi. Aici, 73% dintre elevi au promovat la Limba și literatura română, 40% la Matematică și 68% la Istorie. Au fost 3 note de 10 la Limba română, 12 la Matematică și 17 la Istorie.
Trimite articolul
XConstat ca tinerii vor sa devina sclavi sau infractori., dar parintii lor n-au nici o responsabilitate ?
-
Ba da, plătesc salariile profesorilor (prin taxe și impozite usturătoare), ca aceștia să le spună că nu-și educă copiii.
-
Depinde pe cine intrebi, daca is unii la care educatia a dat chix sau n-au avut parte, atunci acestia vor considera ca nu au responsabilitati in a-si educa copiii. Si sigur sigur habar n-au ce e aia educatie si nici ca de fapt orice faci/spui ca parinte este parte extrem de importanta a educatiei copiilor, fie ea si educatie involuntara. Ghici ce “educatie” prin exemplu dau astia copiilor lor si nu numai.