Potrivit organizatorilor, cele mai căutate universităţi sunt cele din Marea Britanie, Danemarca sau Suedia, în vreme ce instituțiile cel mai puţin căutate sunt cele din Elveţia şi Norvegia. Alegerile tinerilor sunt legate de costurile pe care le implică studiul la aceste universităţi. „Avem şi studii de licenţă, şi studii de master, în funcţie de nivelul de pregătire. Domeniile sunt diverse. Unul din lucrurile cu care ne mândrim este că studiul este foarte aplicat, ceea ce înseamnă că nu se va sublinia foarte mult partea teoretică. Există trei nivele ale costurilor de şcolarizare, care sunt în jur de 8500 de lire pe an la nivel de licenţă, însă pot fi acoperite de un împrumut de la Guvernul Marii Britanii şi copiii nu o să mai plătească înainte să înceapă studiile aceste taxe. Abia după ce îşi vor lua diploma şi vor începe să muncească full time vor plăti un anumit procent din taxa de şcolarizare înapoi guvernului. Taxa de şcolarizare poate fi plătită după”, ne-a spus Alexandru Ştefănescu, reprezentant al University of Portsmouth.
„Un student român, în ciuda costurilor piperate, şi anume de 25.000 de euro pe an pentru un curs universitar, ar trebui să aleagă o asemenea şcoală întrucât învăţământul superior românesc nu are tradiţie în domeniul serviciilor şi a educaţiei în ospitalitate, comparativ cu Elveţia, lider mondial în acest domeniu. În această sumă sunt incluse şi cazarea, şi masa, şi manualele, uniforma profesională, asigurarea medicală ”, ne-a spus Maria Burş, reprezentant IRF Swises Education Grup.
În cadrul târgului au existat şi universităţi care le-au dat răspuns pe loc tinerilor cu privire la admitere. „Avem programul despot admission, în care în 15 minute tinerii află dacă vor fi admişi. Susţin un interviu şi află pe loc dacă universitatea îi admite la programul lor de studi. Este o admitere pe loc. După ce află dacă au fost admişi încep să îşi pregătească dosarul şi răspunsul este afirmativ”, ne-a spus Andreea Petrică, coordonator RIUF Timişoara. Cel mai mare târg de universităţi din România a ajuns la cea de-a zecea ediţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!