De un an, Ministerul Dezvoltării încearcă să finalizeze o licitație pentru achiziționarea a 44 de autobuze electrice. În toamna anului trecut, la aproape șase luni de la depunerea ofertelor, oficialii ministerului au solicitat o prelungire a perioadei de atribuire, pentru că experții comisiei… nu au experiență.
„Având în vedere lipsa experților cooptați din partea unor organisme / instituții care dețin specialiști ce ar putea analiza specificațiile de natură tehnică ale produselor ce fac obiectul acestei achiziții, precum și faptul că membrii comisiei nu dețin pregătire în acest sens, evaluarea tehnică se desfășoară cu dificultate (…) Vă rugăm să aprobați prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor (…) începând cu data de 10 octombrie 2019, până la semnarea raportului procedurii de atribuire și transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii de atribuire”, scrie într-o solicitare formulată de șeful Direcției Generale Achiziții din Ministerul Dezvoltării, Remus Uretean.
Practic, prelungirea este până la finalizarea licitației, deoarece oficialii ministerului au uitat să pună și un termen limită. În schimb, acest termen limită i-a fost comunicat lui Robu de către fostul lui subaltern, Cătălin Iapă, ajuns timișoreanul cu cea mai înaltă funcție în Guvernul Orban, respectiv secretar de stat în ministerul care se chinuie din aprilie 2019 să desemneze un câștigător al licitației.
„Vestea bună vizavi de cele 44 de autobuze electrice este că licitația este spre final. Este aproape gata analiza tehnică a ofertelor. Se va comunica rezultatul probabil în circa o lună. Au fost găsiți și specialiști și se va comunica în curând rezultatul”, a declarat Nicolae Robu.
Întrebat dacă există și o confirmare oficială, edilul a spus că se bazează doar pe vorbele lui Iapă.
„Nu avem o hârtie oficială. Informația mi-a fost comunicată de secretarul de stat Cătălin Iapă. El își face datoria din fișa postului, dar, evident, i-am cerut și îi cer în permanență să se intereseze de toate proiectele de interes pentru județul Timiș”, a mai spus Robu.
Proiectul gestionat de Ministerul Dezvoltării presupune achiziția a 56 de autobuze electrice pentru Brașov și Timișoara. Valoarea acestuia este de 226,186 milioane lei, din care 160,52 milioane de lei din fonduri europene. Perioada de implementare a proiectului este 48 de luni.
Trimite articolul
XFace mișto Robu !
Este in campanie lectorala promite si minte la fiecare rasuflare.
-
Nu nu, nu face misto ci doar culege roadele muncii altora la fel cum a facut cu 80% din proiectele pe fonduri europene (obtinute de Ciuhandu). Proiectul acesta a fost facut de Guvernul PSD.
Tot ce spune Iapa este o mare Teapa
Timisoara Timisoara Timisoara
Acum 30 de ani nu se mai credea in minciuna
A venit acel pedagog care inchidea studentii in camine
Sa minta din nou
Dom tovaras secretar UTC rob ce mai mintiti
O sa aflam ca aveati si pistol si ati tras …
Robu face ce știe mai bine. Prostește lumea. Își bate joc și de PNL. Dacă nu au pe altul sa candideze pentru primărie, m-am lămurit ce partid este.
Pe ce planeta traieste mainutoiul asta? 8 ani de mantuiala. Un grandoman care trebuie sa plece cat mai repede.
Deci licitatia a fost făcuta de ministerul dezvoltari robu si primaria nu au nicio treaba mai mult a fost initiata pe vremea guvernuluu psd fain nu?
Daca ne spui tu ca ti-a spus Iapa, care a auzit de pe hol.
Robu vrea sa se bage in seama.
Probabil vrea sa vopseasca aceste autobuze in violet, ca sa aibe si el “aportul” lui la cumpararea de catre altii a autobuzelor.
Apropo, ce mai fac cele doua electrocare ale lui? Mai plimba maimutele prin Gradina Zoologica? Si ce fac conservele de pe Bega? mai exista sau renuntam la ele. Ce mai face tanti taxatoarea si Amiralitatea din Timisoara? E bine , merci? Mai hiberneaza?
Probabil ca Robu se gandeste acuma ce nume sa le dea la autiobuze. Autobuzu “Iapa”, autobuzul “Cristof”,autobuzul “Bocsig”, ….
Sa aibe si el contributia lui!
… oficialii ministerului au solicitat o prelungire a perioadei de atribuire, pentru că experții comisiei… nu au experiență!!!
Curat-murdar conasule! Intrebare: cum au ajuns acolo? La propriu, ca in rest … cu avionul caci trenul face 12 ore (vara)