„Voi face ajustări salariale acolo unde va fi cazul. Acum sunt foarte hotărât ca, de la 1 februarie, salariile câtorva persoane din Direcția de Urbanism să fie diminuate. Sunt unii care își fac datoria și nu este motiv să aibă salarii mai mici. Vom monitoriza când vin angajații Primăriei Timișoara la serviciu, dacă pleacă din timpul programului…”, a declarat Robu.
În trecut, „lista rușinii” s-a întors împotriva primarului, după ce s-a dovedit că unii angajați al căror nume a fost publicat pe Facebook erau, de fapt, în concediu sau absentau motivat din instituție. Cu toate acestea, Robu vrea din nou să o introducă.
„În toamna trecută, după ce am postat pe Facebook listele cu cei care au întârziat la program, s-au pus lucrurile la punct, dar din nou mai e nevoie. Sunt câțiva care întârzie și acum, care pleacă mai devreme, care nu-și fac datoria până la urmă, că important este ceea ce rămâne ca rezultat al muncii fiecăruia. În cazul unora, de exemplu, rămân numai avize negative date foarte superficial, fără o interacțiune cu cetățenii (…)
Este foarte simplu să primești o documentație amplă, să constați o chichiță, că nu e în regulă, și să spui că se respinge după 30 de zile. Omul nici nu știe care e problema. Eu le cer cu totul altă conduită, să interacționeze, să semnaleze oamenilor că e o problemă, corectați-o și asta cât mai prompt (…) Le-am cerut să-și schimbe stilul de lucru și să interacționeze cu titularii acestor autorizații sau, mă rog, cu reprezentanții lor”, a mai spus Robu.
Întrebat de ce a recurs la această metodă de diminuare a salariilor abia acum, primarul a răspuns:
„Problema este că până acum nu am avut pârghii (pentru a sancționa angajații PMT – n.r.). Acum am o nouă lege a salarizării și iată ca fac uz de ea. Legea este de anul trecut, dar până acum le-am dat o șansă. A fost prima dată când am putut eu să stabilesc salariile. Le-am stabilit și le-am spus «Astea sunt salariile, trebuie să vă faceți datoria».
A trecut o jumătate de an. Pe mulți i-am mișcat, unii s-au pus pe treabă, unora le-am schimbat atribuțiile, dacă unii văd că nu sunt în stare să facă față i-am pus în alte poziții. E atât de complicat să dau afară un angajat, încât n-am recurs la așa ceva. Că pierd în instanță și ce-am făcut atunci? În principiu, poți da afară pe cineva, dar nu e calea cea mai bună”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!