„Avem 19 buldoexcavatoare, șapte mini încărcătoare, patru autospeciale, 18 autobasculante, 8 răspânditoare de material antiderapant, nouă utilaje cu lamă, două tramvaie cu lamă. Sunt 250 de oameni pe teren, lor li s-au alăturat și 30 de deținuți de la penitenciar și s-au împrăștiat până în prezent 210 tone de material antiderapant”, a anunțat, duminică, după ședința festivă pentru comemorarea Revoluției din 1989, Nicolae Robu.
El a susținut că doar din cauza mobilizării maxime a SDM, pe drumurile principale din Timișoara s-a putut circula.
„Este o situație de excepție, eu nu am văzut niciodată în Timișoara atâta zăpadă. Și am vorbit și cu alții care sunt de multă vreme în Timișoara, nimeni nu își amintește să ningă așa de mult într-o perioadă compactă în continuitate. Și, desigur, posibilitățile de intervenție își au limitele lor. Dar în Timișoara pe toate străzile de principal trafic s-a putut circula mereu, s-a intervenit de nenumărate ori, se circulă, desigur, nu ca atunci când nu este zăpadă, dar se circulă eu zic normal pentru condițiile meteo pe care le avem”, a mai spus Robu.
În ceea ce privește străduțele mai mici, primarul recunoaște că pe unele nu a trecut roată de utilaj, dar spune că acest lucru se întâmplă deoarece nu este loc destul, fie din cauza ecartamentului stradal, fie din cauza celor parcați, legal sau ilegal.
„Între blocuri nu se poate intra, din păcate, și nu se poate intra și pentru că sunt spații prea mici, căi prea înguste de acces, dar și pentru că sunt o mulțime de mașini parcate unele legal, altele parcate ilegal, care împiedică pătrunderea utilajelor. Să sperăm că vom reuși să facem față și în continuare pentru că încă se anunță ninsori”, a explicat primarul Timișoarei.
El a precizat că timișorenii trebuie să fie atenți și în continuare pe străzi, deoarece zăpada grea de pe acoperișuri și copaci cade și se pot produce accidente.
Întrebat ce mesaj are pentru timișoreni, Robu a răspuns: „Se depun toate eforturile pentru a se circula mai bine. Suntem preocupați să facem să se circule cât mai bine, întotdeauna în astfel de situații când sunt fenomene meteo extreme, capacitatea de a face față este depășită. Nu toată ziua se întâmplă să ai o asemenea abundență de zăpadă, să ai o ninsoare continuă pe un număr atât de mare de ore. Vreau să vă spun că am fost în comunele din jur. Mi-ar fi plăcut să fie principalele căi de acces, nu vorbesc de cele secundare, principalele căi de trafic măcar aproape cum sunt cele din Timișoara”.
În susținerea afirmațiilor sale, Robu a mai declarat că a primit de la subalterni „nenumărate” filmulețe și poze cu utilaje la lucru.
„Eu am nenumărate filmulețe cu utilajele la lucru. Am poze de peste tot din oraș. Pentru că eu am urmărit, cum fac de obicei, îndeaproape întregul proces de deszăpezire. Tot ce a fost omenește posibil, s-a făcut. Am mobilizat, precum ați văzut, resurse importante și la capitolul utilaje și la resurse umane”, a explicat primarul.
Întrebat când va avea Timișoara un operator de deszăpezire, după ce și această licitație a eșuat, primarul a explicat: „Atunci când se vor prezenta ofertanți la licitație. Niciodată nu o să abdic de la corectitudine. Și nu o să accept să se facă deconturi fără acoperire. Ori, la cum e legislația din România, se pare că munca de deszăpezire nu e profitabilă, dimpotrivă, operatorii economici nici nu își acoperă cheltuielile, de aceea nici nu vin la licitație.”
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2164321″]
[related-post post_id=”2164326″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!