„Am promis că voi cere o nouă evaluare şi mă ţin de promisiune. Am intenţionat mai întâi să cer o nouă evaluare unei alte firme specializate, abilitate să facă aşa ceva, dar, după o discuţie purtată cu reprezentanţii firmei care a făcut această evaluare contestată, am considerat că e mai bine să cer chiar acestei firme să facă evaluarea, dându-i în scris specificaţii clare ce trebuie evaluat, ca să nu fie neînţelegeri”, a declarat Robu.
El a precizat că noua evaluare trebuie să stabilească exact valoarea imobilului, indiferent de cine şi câţi bani au fost investiţi acolo, fără a se stabili şi valoarea terenului, deoarece acesta nu intră în discuţie.
„Trebuie evaluată clădirea indiferent de cât s-a investit în ea, cine a investit şi condiţiile în care s-a investit. După ce avem o valoare corectă pentru clădire, fără teren, după aceea sigur că pot apărea discuţii colaterale. PSD afirmă că de când este chiriaş a investit mult să imbunătăţească starea clădirii. Nu pot să nu îi cred, dar nu am dreptul nici să îi cred orbeşte. Totul, însă, va trebui să fie dovedit. Trebuie să se plece la alte discuţii de la valoarea de acum. Şi apoi se poate vedea cine a contribuit la ajungerea la această valoare”, a mai spus Robu.
Primarul Timişoarei a mai spus că prima evaluare a fost făcută la cererea viceprimarului Traian Stoia (PSD), însă nu i se pare că ar fi vorba de un conflict de interese în acest caz.
„Prima evaluare a cerut-o domnul viceprimar Stoia. (…)Nu cred că e conflict de interese. Nu domnul Stoia a făcut evaluarea, dacă ar fi făcut-o el, atunci ar fi putut fi conflict de interese”, a mai explicat Nicolae Robu.
Întrebat de reporterii www.tion.ro ce îl face să creadă că reprezentanţii firmei care au făcut prima evaluare, ce a stabilit preţul de 100.000 de euro pentru acea clădire, se vor contrazice singuri în a doua evaluare, Robu a răspuns: „Firma spune că nu i-a fost clar ce trebuie să evalueze. De aceea i-am dat în scris ce aştept de la ei. În funcţie de rezultatul evaluării, voi contracta o nouă evaluare sau nu. Eu mărturisesc că nu am habar de preţurile din domeniul imobiliar. Nu am cumpărat nimic şi nu am vândut nimic în ultimii ani”.
În ceea ce priveşte bâlbâiala din cadrul Primăriei Timişoara în acest caz şi faptul că responsabilii de la Direcţia Patrimoniu nu pot dovedi dacă, într-adevăr ADP a investit circa 700.000 de lei în acel imobil sau nu, Robu a menţionat: „Nu contează atât cine e de vină, ci să arătăm lumii că municipalitatea e corectă şi face în aşa fel încât să se obţină acum cel mai bun preţ.”
Citiți principiile noastre de moderare aici!