Primarul Timişoarei a făcut, joi, o scurtă sinteză a celor întâmplate în acest an, declarând-se mulţumit de ceea ce a reuşit să realizeze.
„Pentru mine, anul 2013 a fost un an foarte bun. A fost un an în care în primul rând am fost sănătos, şi este cel mai important lucru, ca pentru orice fiinţă vie. În al doilea rând, a fost un an în care am putut să iniţiez toate proiectele majore pe care le-am promis, exceptând sistemul de spectacole de lumină, muzică, apă şi foc de pe Bega, pe care nici nu l-am avut în fruntea listei de proiecte. Şi am putut să implementez o mulţime de alte proiecte pe care nu le-am promis niciodată, dar a căror necesitate şi utilitate pentru Timişoara şi pentru timişoreni am constatat-o din funcţia de primar.
Mă bucur că am putut gestiona foarte bine toate proiectele, fără excepţie, că am reuşit să finalizez un număr foarte mare dintre ele fără întârzieri sau cu întârzieri foarte mici şi că am putut oferi satisfacţie timişorenilor de pe întreg arealul oraşului, atât din zonele centrale, cât şi din cele periferice. Am vrut să arăt că pentru mine, ca primar al Timişoarei, nu există cetăţeni de rangul unul şi de rangul doi în funcţie de zona unde au locuinţa sau de alte criterii”, a afirmat Robu, precizând că urmează să prezinte şi un bilanţ detaliat.
Edilul-şef a ţinut să le mulţumească timişorenilor că au înţeles „nevoia de modernizare” a oraşului şi au suportat consecinţele deschiderii unui număr mare de şantiere.
„Vreau să le mulţumesc tuturor timişorenilor care au înţeles nevoia de modernizare în forţă a oraşului nostru, după o perioadă de zeci de ani de încremenire în propriul tipar, şi au suportat toate consecinţele deschiderii în oraş a unui număr atât de mare de şantiere, număr care în anumite perioade s-a apropiat de 100”, a adăugat Robu.
Primarul a dat asigurări că toate proiectele majore iniţiate vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil, afirmând că 2014 va fi „anul unor mari finalizări”.
„Vreau să îi asigur pe toţi timişorenii că avem capacitatea de a duce la bun sfârşit absolut toate proiectele începute şi că vom face asta în termene compactate la maximum. Totodată, vreau să fac menţiunea că şi în 2014 vom continua tot în forţă, dar că 2014 va fi şi anul unor mari finalizări. În primul rând va fi anul finalizării proiectului Michelangelo”, a mai declarat edilul-şef.
Anul trecut, cam pe aceeaşi vreme, Robu anunţa că 2013 va fi „anul startării efective a marilor proiecte”.
„2013 va fi, pentru oraşul nostru, anul startării efective a marilor proiecte, menite să-l modernizeze radical. Vom trece de la vorbă la faptă, acolo, pe teren, la realizarea de subpasaje, la construirea de parcări subterane, la lărgirea de străzi şi pasaje existente, la construirea bazinului de înot olimpic al oraşului şi a unor bazine de înot semiolimpice de agrement, la construirea sălii polivalente de 15.000 de locuri şi la multe, multe altele”, transmitea primarul în mesajul său de Anul Nou.
Anul acesta au început efectiv lucrările la mai multe proiecte iniţiate în timpul fostei administraţii, cum ar fi realizarea Complexului Rutier Michelangelo, reabilitarea centrului istoric al oraşului sau a străzii Iancu Văcărescu pe tronsonul spre Bega şi reamenajarea Pieţei Bălcescu, primele trei pe fonduri europene. În a doua parte a anului, autorităţile locale s-au concentrat pe turnarea de covoare asfaltice.
Despre noi parcări subterane sau supraetajate nu se poate vorbi, şi nici despre realizarea de bazine de înot sau a sălii polivalente de 15.000 de locuri. Consiliul Local Timişoara s-a asociat în schimb cu Universitatea Politehnica, în 2013, pentru finalizarea lucrărilor la noua sală polivalentă a UPT, de 2.200-2.500 de locuri, din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, primăria deţinând acum jumătate din acest obiectiv, în schimbul unei contribuţii de peste 2 milioane de euro.
Pentru lărgirea pasajelor CF Jiul şi Popa Şapcă au fost realizate şi aprobate în consiliul local noi studii de fezabilitate, la fel ca şi pentru realizarea unui nou pasaj în zona Solventul. De asemenea, s-au iniţiat demersurile pentru amenajarea unui pasaj rutier subteran în Piaţa Victoriei, pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!