„Noi avem o mulţime de proiecte. Avem 23 de proiecte unde avem contractul de finanţare semnat, mai avem patru proiecte în aşteptare şi suntem la peste 100 la sută. Dar, dincolo de ce avem pe hârtie, este important să menţionăm cetăţenilor că suntem în stare să punem în practică aceste proiecte şi să beneficiem de aceste surse de finanţare. Este important pentru Timişoara, este important pentru România să absoarbă fonduri europene. Nu numai să aplice şi, respectiv, să contracteze. Pentru că la numărul de proiecte depuse România a stat extraordinar. Chiar la numărul de contracte semnate am stat foarte bine. Ei, când am ajuns la capitolul absorbţie, ceea ce înseamnă punere în operă a proiectelor, am stat catastrofal. Noi vom demonstra că Timişoara stă la superlativ la acest capitol”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
La rândul lui, Cătălin Surdeanu, şeful Autorităţii de management pentru Programul Operaţional Regional, a precizat că Timişoara a depus proiecte a căror sumă totală depăşeşte alocările pentru această zonă.
„Vizităm toate regiunile ţării şi în fiecare regiune încercăm să aducem în faţa presei proiectele, fie că sunt promovate de beneficiari publici, fie că sunt promovate de beneficiari privaţi. Astăzi avem în alături de noi un beneficiar foarte fervent, primăria, care depune foarte multe cereri de finanţare. Polul de creştere Timişoara este chiar la supracontractare, avem peste 100 la sută proiecte depuse. Implementarea este una satisfăcătoare”, a declarat Surdeanu.
Din fonduri europene vor fi finţate câteva proiecte importante pentru Timişoara, cum ar fi cel de reabilitare a străzilor cartierului Cetate şi a malurilor Begheului, realizarea subpasajului din intersecţia Michelangelo sau reabilitarea străzii Văcărescu, faza a doua.
Citiți principiile noastre de moderare aici!