„Vreau să-mi exprim nemulțumirea vizavi de modul în care operatorii care asigură iluminatul în oraș își fac datoria. Este absolut scandalos ca tot eu să sesizez că monumentul din Piața Unirii nu este iluminat, că monumentul din Piața Libertății nu este iluminat, că pe strada Ungureanu nu merge decât un corp de iluminat și așa mai departe. Mă aștept să văd de la aceste firme timișorene seriozitate, că își trimit oamenii pe teren și că sesizează ei că nu merge. Nu să fie mereu nevoie ca primarul să observe, pentru că nu știu de ce, dar altă lume nu observă. Eu fac sesizările personal”, a declarat Robu.
El susține că și în alte zone din oraș sunt probleme cu iluminatul public, chiar dacă acesta a fost instalat recent, cum e pe malul Begăi, unde, însă, sunt probleme și din cauza vandalismului.
„Și pe malurile Begăi e la fel. E adevărat că ne confruntăm și cu acest fenomen negativ, vandalismul, dar nu înseamnă că dacă unii strică trebuie să lăsăm stricat. Însă în cele mai multe cazuri nu avem beznă din cauza vandalismului, trebuie mai multă seriozitate și, până la urmă, trebuie îndeplinirea unor sarcini contractuale”, a mai spus Robu.
Primarul Timișoarei a explicat și de ce, uneori, sunt aprinse becurile stradale și ziua.
„Când vedem ziua lumină, atunci se fac intevenții și ca să-și dea seama care corpuri nu merg, aprind luminile. Asta este explicația pentru care uneori, ziua, vedem luminile aprinse. Este intenționat, se fac verificări ale sistemului. Nu se fac aceste verificări noaptea, pentru că aceste firme nu-și plătesc oamenii cu regimul de plată de noapte. Atunci fac ziua operațiunea aceasta. Nu avem ce să facem, noi punem presiune”, a explicat Nicolae Robu.
Dacă de iluminatul public din Timișoara se ocupă două firme, în privința furnizării de energie electrică nu există, deocamdată, decât o singură companie, mai spune primarul.
„Contractul cu Enel expiră în 2017. Nu e simplu să reziliem contractul, în administrație nu e așa de simplu ca în domeniul privat, sunt reguli mult mai stricte, poți să-ți exprimi nemulțumirea, dar dacă partea cealaltă nu reacționează pozitiv, lucrurile nu se îmbunătățesc. Trebuie să respecți anumite proceduri, trebuie să respecți contractele care uneori nu te protejează ca instituție publică. Ești obligat uneori să mergi pe contractele lor, pentru că au monopol. Ai alternativă la Enel? Nu ai în Timișoara. Furnizori de energie electrică există mai mulți, dar distribuție nu are decât Enel. Sper să se ajungă să existe concurență, pentru că numai concurența va regla lucrurile într-o manieră sănătoasă, inclusiv în ceea ce privește distribuția”, a concluzionat primarul Timișoarei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!