Marţi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a împărţit presei o listă cu 80 de realizări în timpul primului său an de mandat. Edilul Timişoarei susţine că această listă putea fi şi mai lungă, dar a dorit să se rezume la doar două pagini.
„Am făcut o sinteză şi am 80 de realizări. Desigur că puteam să lungesc lista. Am avut în vedere şi să mă încadrez pe două pagini. Şi oricine parcurge această listă poate vedea că în Primăria Municipiului Timişoara s-a muncit în acest an şi pentru municipiul Timişoara s-au întâmplat lucruri pozitive în acest an. Oricine parcurge această listă şi are o minimă de bună credinţă poate vedea că nu suntem la nivel de vorbe, ci suntem la nivel de fapte. Ca să se atingă aceste 80 de obiective evident că a fost nevoie de muncă. Evident că a fost nevoie de o gestiune eficace, competentă, înţeleaptă a lucrurilor care de multe ori au fost în situaţii critice sau extrem de critice”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Deşi a spus că nu doreşte să o facă, Robu s-a referit şi la greaua moştenire, dând ca exemplu faptul că a reuşit să scoată RATT şi Colterm dintr-o situaţie „cvasi-falimentară” prin stingerea unor datorii de 140 de milioane de lei.
„Eu nu am vorbit despre greaua moştenire şi nici nu pot să vorbesc despre greaua moştenire, pentru că pe oameni îi înteresează rezultate concrete. Şi nu îi interesează aprecierile la nivelul predecesorilor. Pe de altă parte, ca persoană nu pot să vorbesc despre ce au făcut alţii rău. Însă, în anumite momente, inevitabil, trebuie să faci referire şi la aspectele negative pe care le-am preluat. Am făcut rost de 1400 de miliarde de lei vechi pentru plata datoriilor Colterm şi RATT. Fără aceşti bani transportul ar fi fost blocat, căldură nu am fi avut, am fi avut în schimb probleme şi cu alimentarea cu apă caldă. 140 de milioane de lei noi nu e o sumă de joacă”, a mai spus Robu.
Pe lista lui Robu se mai află şi reabilitarea a 200 de străzi şi trotuare din Timişoara, printre care Calea Stan Vidrighin sau Cloşca.
„Cred că este foarte important că într-un timp foarte scurt am reuşit reabilitarea străzii Stan Vidrighin. Am reuşit asfaltarea unor străzi care nu au văzut asfalt în toată existenţa lor. Cred că este important că am introdus canalizare, alimentare cu apă şi căldură pe străzi unde nu au existat astfel de servicii niciodată. Cred că este foarte important că am finalizat cu mai puţin de o lună întârziere, în condiţii meteo nefavorabile, lucrarea de reabilitare a străzii Cloşca”, a mai explicat primarul Timişoarei.
Nicolae Robu nu a putut să uite nici de proiectul ACS Poli Timişoara, precizând că era crucial pentru Timişoara să aibă o echipă în prima ligă.
„Nu am cum să nu vorbesc despre succesul cu noua Poli. Am devenit primar într-un context de coşmar în zona fotbalistică. Şi când spun de coşmar am în vedere percepţia timişorenilor iubitori de fotbal, dar şi microbul pe care îl am eu pentru fotbal. Eu nu mă puteam împăca cu ideea ca oraşul să nu aibă o echipă competitivă, ani de zile. Răspunderea era uriaşă în a lăsa oraşul fără echipă pe prima scenă fotbalistică. (…) A lăsa Timişoara fără echipă la nivel superior ar fi însemnat ca pe parcursul anilor copiii, care ar fi văzut la televizor ba Steaua, ba Dinamo, ba CFR Cluj, să înceapă să simpatizeze cu acele echipe. Nu am lăsat ca acest lucru să se întâmple. Am înjghebat un club pornind de la ceea ce s-a reuşit la Recaş. Am construit un club Poli cu adevărat, un club care, pentru prima dată după Revoluţie, este al oraşului Timişoara. Este pentru prima dată în istoria post-revoluţionară când Poli este cu adevărat o echipă a oraşului şi a judeţului nostru. (…) Este dezolant ca pe un stadion de 30.000 de locuri să vezi 1.500-2000 de oameni. Dar în liga a doua nu există atractivitate. În liga întâi va fi alt lucru”, a mai declarat Robu.
Vedeţi în ataşament lista cu toate cele 80 de realizări pe care primarul Nicolae Robu susţine că le-a avut în primul an de mandat.
Timisoara, la un an sub administratia Robu. Ce nota ii dati actualului primar?
Citiți principiile noastre de moderare aici!