Vă reamintim că, potrivit DNA, în perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici, Nicușor Miuț, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Nicolae Robu, Dan Diaconu, Traian Stoia, Martin Staia, Simona Vîrlea și Gabriela Iova, din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995. Conform procurorilor, ei au vândut, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțineau fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului.
Legea 112/1995 permitea ca foști proprietari și moștenitorii lor să-și redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să fie despăgubiți de autorități. Conform actului normativ, inclusiv chiriașii aveau dreptul să cumpere imobilele în cauză, dacă dovedeau că aveau contracte de închiriere și locuiau acolo la data intrării în vigoare a legii.
Procesul a început la finele anului 2019. Iată că, cinci ani mai târziu, în 9 decembrie 2024, Tribunalul Timiș i-a achitat pe cei nouă inculpați. Decizia nu este definitivă.
Cine au fost cei nouă inculpați din dosar:
- Nicușor Miuț, la data faptelor director al Regiei Autonome URBIS Timișoara, Administrarea Domeniului Public S.A. Timișoara și Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (199 de contracte)
- Gheorghe Ciuhandu, la data faptelor primar al municipiului Timișoara (61 de contracte)
- Ioan Cojocari, secretar al Primăriei Municipiului Timișoara și coordonatorul nemijlocit al Serviciului Juridic Contencios din cadrul primăriei (61 de contracte)
- Nicolae Robu, la data faptelor primar al municipiului Timișoara (2 contracte)
- Dan Diaconu, la data faptei viceprimar al municipiului Timișoara (un contract)
- Traian Stoia, la data faptei viceprimar al municipiului Timișoara (un contract)
- Martin Staia, la data faptelor director al Direcției Patrimoniu și respectiv al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse din cadrul municipiului Timișoara (2 contracte)
- Simona Vîrlea, la data faptei jurist al Primăriei Municipiului Timișoara (un contract)
- Gabriela Iova, la data faptei jurist al Primăriei municipiului Timișoara (un contract)
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAșa bine și au acoperit urmele miut, Ciuhandu, cojocari și trupa lor?
Foarte bine, pt că sunt forțe democratice…
Si totusi rromanii s-au facut proprietari peste centrul Timisoarei. Totul este perfect legal, nu-i asa?
-
Cum altfel? Si banii pot fi justificati.
Niste mizerabili corupti (mai ales Diaconu, Ciuhandu, Robu) care scapa aparent de justitie. Le transmit ca nu o sa scape definitiv…
-
Sper că ai deja Luger-ul încărcat
Foarte probabil ca cei care i-au “achitat” și-au luat și ei “la ieftin” câte o viluță acolo pe trandafirilor nu!?
Haoleo, vreti sa spuneti ca gargara USR cum ca “Robu e omul clanurilor” nu-i adevarata? nah, cum asa, intr-un stat de drept?
Dl.Ciuhandu si Dl.Robu doua maiestati cu angajatii Primariei in aceea perioada au sabotat cu mult patriotism Legea 112, au avut nevoie de 8-9 ani pentru procesarea unei cereri de restituire despagubire sa dat o decizie care nu a fost comunicata cu speranta ca indreptatita a decedat.Asa sa lucrat la Primaria Timisoara in aceea perioada.Pagubele facute sa fie egalizate din averea s au veniturile acestor corupti.
Si uite asa scapa coruptii de puscarie!
Un prapadit de taran care are un biet cal cu caruta si “culege” niste porumb ramas in urma primeste amenda, puscarie si ramane si fara animal si caruta.
Corecta asezare a lucrurilor.
Justitia a paradit tara si a fost recompensata.