Vă reamintim că 15 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani ce vizează firma Romprest, iar acţionarul majoritar, Florian Walter, considerat liderul grupării, este încă de negăsit, fiind căutat de autorităţi. Prejudiciul estimat de anchetatori în acest caz se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.
Romprest este şi firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Timişoarei, proiect în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, al cărui termen iniţial de finalizare era vara acestui an. Întrebat de reporterul tion.ro dacă această anchetă afectează în vreun fel derularea proiectului de reabilitare, primarul Robu a răspuns că nu vede niciun motiv pentru care să îşi facă griji.
„Noi interacţionăm cu firma Romprest în permanenţă. Nu cred… nu am motive să îmi fac griji că (ancheta – n.r.) se va ajunge să se răsfrângă negativ asupra achitării de obligaţii asumate prin contract. Dar nu ştiu, nu cunosc nimic din problemele interne ale firmei Romprest. Nu mă pot pronunţa. Nici nu ştiu cât de grave sunt acuzaţiile, nici nu ştiu dacă ele vor fi toate confirmate. Deocamdată se face o anchetă. Şi noi ne vedem de treabă în continuare, avem un contract, Romprest trebuie să se achite de contract şi, după cum aţi şi văzut, se lucrează exact ca şi până acum”, a spus Robu.
El a precizat că nu cunoaşte niciun detaliu din activitatea internă a companiei care se ocupă de reabilitarea centrului istoric al Timişoarei.
„Chiar nu cunosc nimic din ceea ce înseamnă viaţa internă a firmei Romprest. Noi interacţionăm din postura primăria – beneficiar, Romprest – furnizor de servicii”, a mai spus Robu.
Totuşi, primarul Timişoarei a recunoscut că nu există nicio garanţie că lucrurile vor rămâne aşa, iar lucrarea va fi dusă la bun sfârşit. Întrebat dacă a primit vreo garanţie din partea Romprest că această anchetă, care a dus la instituirea unui sechestru asigurator pe bunuri de aproximativ 18 milioane de euro, nu va afecta lucrările din centru, Robu a răspuns: „Nu pot, nu au cum. Dar nu există nicio garanţie la nicio companie. Au fost situaţii în care s-a început în bune condiţii şi pe parcurs firmele au clacat. Cazul Lenau – Panoni. Din motive care nu aveau nicio legătură cu colaborarea cu Primăria Timişoara, acea firmă avusese lucrări în alte părţi, a cheltuit mult ca să facă alte lucrări pentru alţi beneficiari, nu şi-a primit banii şi a intrat în faliment.”
În orice caz, lucrările de reabilitare nu vor fi finalizate în termenul prevăzut iniţial, în trecut primarul afirmând că lucrările de descărcare arheologică a zonei vor afecta şi durata contractului. Acum, municipalitatea speră că lucrările în centrul istoric se vor finaliza până la sfârşitul acestui an.
Articole pe aceeași temă:
Santierul din centrul Timisoarei va fi gata… pana in 2016. Ce motive se invoca pentru intarzieri?
Dosarul Romprest: 15 persoane au fost arestate pentru evaziune fiscala
Dosarul Romprest: 15 persoane retinute. Actionarul majoritar al firmei este inca de negasit
Citiți principiile noastre de moderare aici!