„Timișoara are o problemă în ceea ce privește atractivitatea pentru investitori: șomajul foarte redus. Investitorii sunt interesați să își plaseze investițiile în locuri unde forţa de muncă nu este foarte pretenţioasă. Acolo unde şomajul este 1,7 la sută evident că nu găseşti o mulţime de oameni de toate specialităţile care să îţi bată la uşă şi care să îţi accepte o angajare pe orice salariu şi în orice condiţii. Pretenţiile forţei de muncă dintr-un oraş cu şomajul foarte redus sunt ridicate din toate punctele de vedere. Pentru că oamenii au dintre ce să aleagă, nu sunt disperaţi. Acest atu al oraşului nostru, că are rata şomajului foarte scăzută, este un dezavantaj în ceea ce priveşte atragerea de investitori”, a declarat Robu, precizând că în excursiile sale în străinătate, atunci când a comunicat rata şomajului din Timişoara, interlocutorii săi au rămas „perplecşi”.
Primarul Timişoarei a mai declarat că, pe de altă parte, municipiul nu are nevoie de industrii poluatoare, iar în timpul mandatului său nu va aproba investiţii private care să producă poluare suplimentară.
„Pe de altă parte, eu am făcut un angajament pe care îl respect, şi anume că nu voi aproba în Timişoara investiţii care să polueze, chiar dacă poluarea s-ar încadra în normele europene. Nu doresc ca în Timişoara să apară un alt Continental. După ce ai dat aprobare pentru o investiţie, nu mai poţi face mai nimic, pentru că, implicit, odată cu aprobarea ai acceptat şi acea poluare, atunci când vorbim de o investiţie care poluează. Nu vreau ca Timişoara să aibă parte de poluare suplimentară faţă de cea pe care o are la ora actuală. Ba, dimpotrivă, depun toate eforturile pentru ca poluarea în oraşul nostru să scadă. Şi ceea ce am promis în campania electorală se va realiza: toate măsurătorile vor arăta, după ce terminăm toate aceste şantiere, evident, că parametrii aerului în Timişoara vor fi mult mai buni decât cei care au fost la începutul mandatului meu”, a mai spus Robu.
În rest, primarul susţine că orice investitor are toate uşile deschise în Primăria Timişoara, iar actele necesare sunt aprobate „cu celeritate”.
Primarul Timişoarei declara, recent, că a refuzat oferta unor investitori de a deschide o fabrică la Timişoara deoarece aceasta ar fi creat poluare suplimentară. Până la urmă, investitorii respectivi s-au îndreptat spre alt oraş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!