Nu este prima dată când este pusă în discuție ideea primarului Timișoarei pentru un stadion nou. S-a discutat despre acest stadion încă din prima lună a anului 2015, când Robu prezenta o listă cu mai multe proiecte pentru Timișoara. Inițial, se vorbea despre construirea stadionului în zona bazei sportive CFR din spatele Gării de Nord, dar primarul s-a răzgândit imediat, anunțând apoi că a găsit un teren mult mai bun, în Calea Buziașului, unde primăria deține un spațiu în campusul Electrotimiș.
Stadionul urma să fie construit în etape, fiind pentru început unul de doar 5.000 de locuri, urmând să fie extins apoi la aproape 15.000 de locuri. În bugetul Timișoarei pe 2017 apar 202.500 de lei, pentru un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru construirea unui stadion de 5.000 de locuri în Calea Buziașului – str. Recoltei, str. Legumiculturii, str. N.D. Cocea.
„Vom demara realizarea unui stadion care va fi dedicat rugby-ului. La început va avea 5.000 de locuri pe o latură, apoi, când vom începe cealaltă tribună, vom mai realiza încă 5.000 de locuri, în a doua etapă, apoi vom mai crea locuri. În câțiva ani va ajunge să aibă 15.000 de locuri. Vorbim despre un stadion pe care ni-l asumăm noi, pe bugetul local, dar asta nu înseamnă că renunțăm la insistența către guvern să construiască alt stadion în Timișoara. Noi dorim să aibă peste 40.000 de locuri, pentru a se putea organiza pe el competiții europene de cel mai înalt nivel. Cum s-au făcut astfel de stadioane și săli polivalente în multe locuri din țară, trebuie să se facă și în Timișoara, de către Compania Națională de Investiții, care ține de Guvernul României”, a explicat Nicolae Robu.
Articole pe aceeași temă:
Robu prezinta argumentele unui viitor campus sportiv: Ne batem joc de un masterplan? E si ilegal!
Citiți principiile noastre de moderare aici!