„Nu ştiu de ce, ieri s-a consemnat o creştere cu 50 la sută a numărului de parcări cu telefonul, faţă de alaltăieri şi faţă de media zilelor anterioare. De la aproximativ 1000 de parcări pe zi, s-a ajuns ca ieri să fie înregistrat 1506 parcări. Asta înseamnă că probabil o bună parte dintre cetăţeni, încă nu toţi, au înţeles să procedeze corect şi să plătească pt serviciul de care beneficiază”, a afirmat Robu.
El a precizat că au crescut atât numărul de SMS-uri, cât şi „parcările cu beep”.
„Cred că ce aţi scris dumneavoastră de sistemul de control foarte eficient, bazat pe tehnologia foarte înaltă, a contat. Au crescut şi SMS-urile şi parcările cu beep. Tot mai multă lume se înregistrează în sistem şi îşi cumpără şi voucher ca să parcheze la minut”, a mai spus Robu.
Întrebat de reporterii www.tion.ro dacă nu există o problemă de legalitate faptul că plata unei ore de parcare în sistemul TimPark se poate face doar folosind telefonul mobil, primarul Nicolae Robu nu a exclus faptul că instanţa ar putea da dreptate celor care contestă acest sistem.
„S-au întâmplat multe aberaţii în România şi eu nu exclud să se întâmple în continuare. Dar nici un cetăţean nu este obligat să îşi lase maşina într-o anumită parcare. Dacă vine un cetăţean şi susţine că un parcometru e extrem de complicat de folosit şi în consecinţă nu doreşte să plătească? Trebuie alese câteva variante funcţionale, care din perspectiva cost-beneficiu sunt cele mai bune. Varianta aleasă este cea mai bună. Şi timpul va arăta că ceea ce facem noi este pe trend. Vor face şi alţii ceea ce facem acum. Şi acest mod de plată cu telefonul va fi extins şi la alte tipuri de servicii, pe măsură ce aparatele sunt mai ieftine, şi mă refer la smart-phone-uri, cu ajutorul lor se vor oferi tot mai multe servicii. Aici nu există nici o preoblemă cu legea. Nu poate fi identificată nicio lege care să oblige municipalitatea să facă plata într-un anumit mod. Acestea nu sunt servicii obligatorii”, a afirmat Robu.
La rândul lui, consilierul local PNL Ciprian Jichici, a afirmat că problema deţinerii obligatorii a unui telefon mobil pentru plata parcării în Timişoara este una falsă, statisticile arătând că fiecare român are cel puţin un telefon mobil, iar în cazul municipiilor reşedinţă de judeţ, rata de pătrundere a telefoniei mobile este şi mai mare.
„Argumentul ar sta în picioare în condiţiile în care deţinerea unui telefon ar fi un caz rar. Statisticile arată că rata de pătrundere a telefonfului mobil este de peste 100 la sută, iar în cazul municipiilor reşedinţă de judeţ , fiecare locuitor are 1,36 telefoane mobile. Dispozitivul mobil, în următorii cinci ani, va înlocui mult din ceea ce înseamnă portofel sau card”, a mai spus Jichici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!