„Nu s-a pus problema schimbării conducerii, a apărut prin presă un astfel de zvon, am înțeles că un membru PNL – nici nu știu cine este – a vorbit despre un astfel de curent. Eu nu am simțit să existe un astfel de curent în PNL, am participat duminică la ședința, o ședință informală, e adevărat, la care am fost circa 50 de persoane din PNL cu funcții în PNL, cu responsabilități. Nu s-a pus problema în astfel de termeni și nici nu se va pune. Este o diversiune și atâta tot (…) Noi îl avem, la oră actuală, președinte ales pe Crin Antonescu. El are susținerea mea, a filialei Timiș și, în general, susținerea în PNL. Acum susținere unanimă e posibil să nu aibă, pentru că nu suntem în epoca unanimităților, dar are o susținere foarte largă, nu se pune problema să fie schimbat sau să avem vreun astfel de curent în PNL (…) Dacă există, în mod cert este un curent extrem de firav”, a afirmat, marţi, Robu.
Liberalul i-a acuzat pe partenerii din PSD de lipsă de fair-play în ultimele zile, după ce social-democraţii au decis să se coalizeze cu UNPR şi PC în noua Uniune Social-Democrată (USD) şi după toate discuţiile iscate cu posturile de vicepremieri şi restructurarea Guvernului. Robu crede însă că PNL ar trebui să rămână la guvernare, în cadrul USL, dar să fie pe picior de egalitate cu PSD, şi nu cu „partidele-remorcă”.
„Eu îmi păstrez punctul de vedere, USL trebuie să rămână la guvernare. Noi am candidat sub sigla USL, am obținut voturi promițându-le cetățenilor că vom guverna împreună, că îl vom avea prim-ministru pe Victor Ponta, candidat la Președinție și președinte – în toate speranțele noastre – pe Crin Antonescu și că și în plan local vom conlucra la nivel de USL. Dacă suntem oameni serioși, atunci trebuie să ne păstrăm acest punct de vedere, nu să umblăm după acapararea a cât mai multă putere. Noi, în alegeri, nu-mi aduc aminte ca nici Victor Ponta și nici altcineva să le fi spus cetățenilor <<știți că după 1 an și câteva luni de la alegerile parlamentare, noi vom vrea să creăm o altă uniune electorală, noi vom vrea să avem mai multe posturi de tipul cutare, mai multe prerogative, și n-o să mai respectăm paritatea>>. Eu cred că în permanență, în campania electorală, noi am vorbit despre o paritate. Aproximativ paritate, că nu mergem farmaceutic acum să spunem că trebuie să fie fix paritate între PNL și PSD, dar s-a ajuns acum la o tendință de a crea un dezechilibru de prerogative, de atribuții, care nu e în regulă (…) Soluția este că PNL să rămână la guvernare, să-și exercite statutul de partid aflat la guvernare și să nu stea că un actor marginal la Guvern și, evident, să facă treabă bună pentru țara. Eu nu vreau ruperea USL”, a subliniat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!