Edilul-șef a răbufnit pe rețeaua de socializare și își îndeamnă fanii să spună dacă sunt de acord cu modul lui de gândire sau nu.
„Eu sunt un primar care vrea hipermarketuri în oraș, nu în afara orașului! După cum vreau și piețe țărănești și mici magazine tot în oraș, nu în afara orașului, bineînțeles! Dacă sunteți de acord cu mine, dați Like! Dacă vreți hipermarketurile în afara orașelor, postați textul Dislike! Tocmai am citit că ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hipermarketurilor în afara orașelor și simt nevoia să intervin. Știu că mai mulți parlamentari, de toate orientările politice, și-au făcut, în timp, adevărate campanii cu această temă. Motivația tuturor este grija față de producătorii autohtoni”, a scris Robu.
Edilul Timișoarei are și mai multe argumente prin care își susține spusele. El este de părere că autoritățile trebuie să aibă grijă de producătorii autohtoni, dar nu lovind în competitorii lor, ci dându-le subvenții, cum este în Uniunea Europeană, bonusuri pentru cultivarea soiurilor tradiționale și pentru producțiile bio, precum și facilități în piețe dedicate, așa-zisele piețe țărănești.
„Trebuie să purtăm de grijă și consumatorilor. Și nu numai pentru că ei sunt, de fapt, mult mai numeroși, ci pur și simplu pentru că sunt parte a unei legități numită legea cererii și a ofertei, pe care, dacă o sfidăm, am văzut, în comunism, unde putem ajunge. Ca să fiu concret: eu, atât ca simplu cetățean consumator, cât și ca primar, reprezentant al cetățenilor, vreau ca, dacă am chef să cumpăr produse din piață, să am piața la îndemână, iar dacă am chef să cumpăr produse din hipermarket, să am hipermarketul la îndemână! Și ambele «chefuri» le am cam o dată pe săptămână! Nu mi-ar conveni deloc – dar absolut deloc – ca, pentru una sau alta, să fiu nevoit să fac kilometri, consumând inutil carburant – deci bani – și timp, aglomerând, alături de alții ca mine, traficul, producând uzuri mașinii și drumurilor, poluând, etc.”, explică Nicolae Robu.
Potrivit primarului Timișoarei, preferințele celor mulți pot fi văzute de la o poștă, ele fiind reflectate de numărul clienților hipermarketurilor din cartierele dens populate sau din vecinătate, respectiv de numărul clienților hipermarketurilor identice sau apropiate ca profil, situate în afara orașului.
„Nu reglementați lucrurilor excesiv, lăsați comunitățile locale să-și stabilească ele binele, nu li-l impuneți! Asta ca să nu ajungeți în situația personajului care relata cum s-a strufocat el să ajute o persoană să treacă strada, în condițiile în care, de fapt, acea persoană nu dorea să ajungă pe partea cealaltă a străzii”, a conchis Robu.
Vă reamintim, ministrul Agriculturii și-a dat acordul pentru proiecte care implică relocarea supermarketurilor și hipermarketurilor în afara zonelor populate. Astfel de proiecte de lege există și prevăd mutarea unităților comerciale de mari dimensiuni chiar și la 5 kilometri distanță de orașe.
[related-post post_id=”1882465″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!