Edilul a explicat că magazinele second-hand nu au ce căuta, în opinia sa, în centrul unui oraş cu pretenţii cum este Timişoara, aşa că pe viitor doreşte ca primăria să nu mai acorde autorizaţii de funcţionare pentru acestea.
Robu a precizat că va fi delimitată o anumită zonă din centrul municipiului Timişoara unde se va aplica această interdicţie.
Anunţul primarului a venit după ce consiliul local a decis să interzică vânzarea aurolacului pe raza municipiului. Edilul a afirmat, în plen, că înţelege că trebuie să existe astfel de magazine care vând produse second-hand, pentru că există oameni care doar la acestea au acces din punct de vedere financiar, dar că nu este de acord că ele să funcţioneze în zona centrală a urbei.
„Am fost uimit să văd că în centrul oraşului nostru se dezvoltă tot felul de activităţi comerciale care evident sunt legale, dar care nu se potrivesc pentru centrul unui oraş cu pretenţii, spre exemplu magazinele second-hand. Reprezintă unităţi care fac comerţ şi au aprobare pentru a face comerţ, dar nimeni nu s-a gândit că s-a ajuns ca în Timişoara comerţul să însemne vânzarea de produse second-hand tocmai în centrul centrului. Vom defini o arie, aşa cum am definit Complexul Studenţesc, în care se vor interzice magazinele second-hand şi alte tipuri de activităţi. Vom face o explorare a zonei să vedem ce sare în ochi că nu cadrează în centrul unui oraş cu pretenţii. Dacă ne uităm ce fel de activităţi comerciale sunt pe bulevardele centrale ale Berlinului, spre exemplu, atunci putem vedea că este cu totul şi cu totul altceva decât vedem în Timişoara, or noi avem pretenţia că Timişoara este un oraş de top, un oraş competitiv în raport cu alte oraşe europene sau din alte părţi ale lumii”, a declarat Robu.
Un proiect de hotărâre pe această temă ar putea intra în atenţia aleşilor locali la următoarea şedinţă de consiliu, peste două săptămâni, din spusele primarului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!