Evenimentul, susţinut în parteneriat Universitatea Politehnica, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Primăria Timişoara, cât şi cu asociaţii profesionale din România, va cuprinde o expoziţie şi conferinţe, acoperind o paletă largă de teme de la solar fotovoltaic şi bioenergie, până la soluţii inteligente de construcţii, energie eoliană şi microhidroenergie.
Cu prilejul acestui eveniment, în Timişoara vor poposi companii occidentale ( Italia, Cehia, Austria, Ungaria), unele aflate pentru prima dată în ţara noastră, interesate de investiţii în zona de vest. După cum se ştie, Timişul se bucură de un potenţial solar de excepţie, în zonă aflându-se în derulare, în diverse stadii, trei parcuri fotovoltaice, dintre care se remarca proiectul de la Gătaia, de 32 MW, cel mai mare din Europa de Sud-Est. De asemenea, Banatul şi zona de vest sunt recunoscute pentru potenţialul bioenergetic ( biomasa, biocombustibili, biogaz), atât datorită dezvoltării agriculturii, cât şi graţie ponderii suprafeţelor împădurite.
De ce să vizitaţi târgul ?
Pentru vizitatorii din Timisoara, târgul aduce în prim plan o serie de soluţii termice, prin care se reduc cu până la 50 la sută costurile cu încălzirea locuinţelor. Din oferta expozanţilor, în acest sens, se disting centrale termice, panouri solare, boilere, panouri radiante cu inflaroşu cu ioni de argint, tehnologii inteligente de izolaţii.
Pentru administraţii locale şi firme, târgul oferă oportunitatea stabilirii de contacte cu companii occidentale în vederea unor investiţii.
Intrarea la Expozitie este gratuită, iar la Conferinţe, taxele pot fi consultate pe www.roenergy.eu
Detalii la press@roenergy.eu ori la telefon: 0772.262.915
Ce expozanti participa ?
Spicuim din oferta expozanţilor RoEnergy: Sunerg Solar ( companie italiana lider în producerea de tehnologii solar-termale şi sisteme fotovoltaice), Horus Energie Alternativa ( captare energie fotovoltaică, sisteme cogenerare şi trigenerare), Fapir International (echipamente încălzire pe peleţi, şeminee cu bioetanol), Estensione Sistemi per L’energia (consultant parcuri fotovoltaice), Green Energy Solution (tehnologii PV şi biogaz), Altius Fotovoltaic ( producţie panouri PV, centrale electrice solare, soluţii PV industriale şi domestice la cheie ), Unimetal ( producţie profile metalice laminate PV pentru acoperişuri, sisteme de transformare a energiei solare în energie electrică), Cink Hydro Energy (microhidrocentrale, echipamente hidroenergetice), Wolf System (biogaz şi biomasă, experienţă de peste 45 de ani), Nerema Alternative Energy (sisteme fotovoltaice), Italproiect Lemn ( instalaţii complete pentru peleţi), Galasa ( soluţii de caldură ieftină, panouri radiante cu infraroşu).
Cercetarea, conectată cu afacerile
Dintre lucrările conferinţelor, care se vor derula în paralel cu expoziţia, spicuim titluri de la fiecare secţiune:
Construcţii inteligente- energia solară: Celule fotovoltaice – un nou concept, Determinarea consumurilor energetice la case pasive, Casa pasivă în vestul României: rezultatele monitorizării, Active for a better future, Eficienţa energetică a clădirilor.
Eficienţa energetică: Prezentare proiect POS CCE “Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile – ICER TM”, Argumente în vederea alegerii tipului de turbină pentru echiparea agregatelor din dotarea microhidrocentralelelor, Consideraţii privind utilizarea modelului weibul in evaluarea potenţialului aeroenergetic, Programele active de finanţări europene accesibile direct de la Bruxelles pentru E-SRE.
Bioenergie, cercetarea de astăzi, energia de mâine: Biotehnologia industrială, domeniu cheie pentru obţinerea de biocombustibili, Tehnologii de producere a biohidrogenului utilizând ape uzate ca substrat, Energie din lemn, Potenţialul producerii de biogaz în județul Timiş. Tehnologii aplicate – noua instalaţie pilot de biogaz de la ferma Km 6 a USAMVB Timişoara.
În privinţa speakerilor, remarcăm un mixt între companii ( DMG, Dosetimpex, Brakon), asociaţii profesionale ( ASFOR, AAEC, Asociatia Procesatorilor de Biomasă din România) şi mediul academic ( Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea Transilvania Braşov).
Înscrierile la Conferinţe se pot face pe press@roenergy.eu, mai multe detalii pe: www.roenergy.eu
Citiți principiile noastre de moderare aici!