Forumul de afaceri în domeniul agriculturii a avut loc online, pe 6 aprilie, iar participarea la eveniment a fost gratuită. În Israel, agricultura este importantă în ciuda condițiilor climatice nefavorabile și a deficienței de apă.
Au participat Darius Georgiu – vicepreședinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Bareket Knafo – Șef Departament Economic și Comerț, Misiunea Israelului în România, Federico Atlasovich – Șef sector agricultură, Institutul de export din Israel și Roy Peleg – Expert AgTech, CEO Growing Smart, firmă internațională de dezvoltare a proiectelor agricole și transfer de cunoștințe agroalimentare, angajată să le permită cultivatorilor să își crească culturile și afacerea, într-un mod inteligent.
„Tema de astăzi este o preocupare binevenită și face parte și din agenda curentă a societăților agricole și a companiilor și a cetățenilor în general, în contextul complicat actual al situației de război, așa cum știm deja. Putem vedea aici companii de sprijin pentru o agricultură durabilă și eficientă în condiții de stres diplomatic, care din păcate sunt prezente și în zona noastră. Vedem firme de irigații care sunt binevenite și eu sunt interesat de acest segment al afacerilor, care se dezvoltă în România. Am văzut tot felul de produse sustenabile și companii și cercetări din agricultura inteligentă, care este viitorul. Trebuie să extragem capacitatea maximă a pământului nostru și este un bun domeniu în care putem lucra împreună”, a spus în cadrul evenimentului Darius Georgiu – vicepreședinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.
Prezentările companiilor au abordat potențialul agricol în Timiș și diversele inovații israeliene de ultimă oră, transformare în agro-tehnologie, dar și de deblocare a oportunităților de afaceri în regiune. Mai multe firme au vorbit despre managementul apei, sistemele de irigații, sere, ferme.
Populația mondială crește rapid și va ajunge la 9,6 miliarde până în 2050. Prin urmare, producția globală de alimente va trebui să crească cu 57% până în 2050, poluarea solului și a apei, emisiile de carbon de la producătorii de produse chimice, reglementări mai stricte pentru utilizarea îngrășămintelor. Sunt câteva dintre problemele amintite.
Vă reamintim, CCIA Timiș în parteneriat cu Ambasada Statului Israel la București și Misiunea Economică și Comercială în România au organizat în premieră un eveniment B2B online România-Israel în domeniul medical. Din partea română au fost zece directori de la diverse spitale și clinici medicale private din Timișoara și județ, iar din partea israeliană au fost prezente 16 companii din sectorul medical.
Citiți principiile noastre de moderare aici!