Sâmbătă, la Timişoara se desfășoară prima ediție a Liberty Marathon, eveniment organizat de Universitatea de Vest, care a dat peste cap circulația și a enervat la culme șoferii.
Zeci de conducători auto s-au plâns că au rămas blocați în trafic, pe Pestalozzi, pe F.C. Ripensia, pe Bd. Victor Babeș, pe str. Cluj și nu numai. A fost închisă și intersecția Michelangelo, iar unii șoferi au avut ghinionul să treacă pe acolo fără să știe că este închisă. Polițiștii rutieri au permis accesul controlat la intersecția Michelangelo cu C.D. Loga, pentru a lăsa să iasă autoturismele ce circulă pe Bd. C.D. Loga spre Bd. Revoluției 1989.
Așa cum Tion.ro a scris încă de joi, 31 mai, organizatorii au anunțat că au gândit un traseu special pentru maraton, astfel încât să aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind și variante ocolitoare. În intersecții, alături de polițiști, au fost puși și voluntari care să-i îndrume pe șoferi.
Astfel, traficul auto este restricționat pe străzile Vasile Pârvan, Cluj, Corneliu Coposu, Michelangelo, C.D. Loga, Mihai Eminescu, I.C. Brătianu, Traian Grozăvescu, Revoluției din 1989, Hector, Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale), Piața Țepeș Vodă, Martin Luther, 9 Mai, Regele Ferdinand I, 16 Decembrie 1989, 20 Decembrie 1989 și Mihai Viteazu, până la ora 16.
A fost dată peste cap și circulația mijloacelor de transport în comun, reprezentanții STPT anunțând și ei încă de joi traseele deviate ale mai multor autobuze și troleibuze.
Organizatorii spun că evenimentul sportiv a fost gândit în așa fel încât participanții să poată admira și obiectivele turistice.
„Cursa începe din fața Universității de Vest din Timișoara, continuă pe Bd. Vasile Pârvan prin sensul giratoriu, apoi Podul Michelangelo, Bastionul Maria Therezia, stânga pe str. Martin Luther, dreapta pe Str. Eugeniu de Savoya, ajungem în Piața Unirii (cea mai mare piață a orașului, unde se va alerga pe piatră cubică) pe Str. Episcop Augustin Pacha, unde ne bucurăm de o serie de monumente istorice (Palatul Baroc -Muzeul de Artă al Timișoarei, un şir de clădiri reprezentative dintre care amintim Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Domul sau Catedrala Episcopală Romano-Catolică, Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă și Vicariatul Ortodox Sârb, Palatul Baroc Muzeul de Artă al Timișoarei, iar în mijlocul pieței se află Monumentul Sfintei Treimi şi Fântâna). Ieșim din Piața Unirii pe Str. Vasile Alecsandri și ne îndreptăm spre Piața Libertății (aici se află Primăria Veche, iar în fața ei, Monumentul Sf. Ioan Nepomuk; Cazinoul Militar, în faţa căruia se află bustul lui Decebal, regele dacilor, cu inscripția: «Decebalus per Scorilo» (Decebal fiul lui Scorilo), intrăm pe Str. Alba Iulia și ne îndreptăm spre Piața Victoriei (în trecut, Piaţa Operei sau Corso), centrul oraşului. Trecem prin centrul pieței pe lângă celebra fântână arteziană, «Fântâna cu peşti» și ne îndreptăm spre Catedrala Mitropolitană Ortodoxă unde virăm stânga spre Primăria Timișoara, lăsăm pe partea dreaptă Parcul Jutiției și pe Str. 20 Decembrie 1989 traversăm pentru a II-a oară râul Bega, ajungând din nou pe Bd. Vasile Pârvan, unde se închide bucla de 4.2 km”, au anunțat reprezentanții UVT.
Cozile din trafic ar trebui să dispară după ora 16.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2051394″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!